BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  DÜNYA

Piyango dairesini mahkemeye verdi

Piyango bağımlılığından kurtulamayan kadın çareyi mahkemede arıyor.

Abone ol

Portekiz'de 39 yaşındaki bir kadın kazı kazan bağımlılığından bir türlü kurtulamayınca piyango dairesine dava açmaya karar verdi. Maria Silva kendini kontrol edemediğini ve eline geçen her para ile hemen kazı kazan oynadığını söyledi.

Kadının avukatı piyango dairesine, aldatmaya yönelik reklam yapma ve sorumlu oyun politikasının olmamasından dolayı 1 milyon avroluk tazminat davası açacaklarını söyledi. Silva, en fazla 2 bin Avro kazanılabilen kazı kazana bugüne kadar binlerce avro harcadığını belirtti.

Kazı kazandan genellikle 1 avro kazandığını, kazanınca da hemen bir bilet daha aldığını söyleyen Silva yeni bir hayata başlama hayaliyle sürekli piyango oynadığını ifade etti. Diğer piyango tiplerini de deneyen kadın bağımlı hale geldiğini söylüyor.

Avukatı da 40 milyon bilette sadece 24 ikramiye bulunduğunu belirterek, müvekkilinin piyango oynayarak zengin olma ihtimalinin neredeyse imkansız olduğunu belirtti.

Portekiz'de yasa gereği, tüm piyango biletlerinin arkasında kazanma ihtimali yazmak zorunda. Ancak kağıtlara çok küçük boyutlarda bu olasılıklar yazılıyor. Şans oyunu oynayanların çoğu da bu yazıları fark edemiyor.

Ekonomik krizle boğuşan Portekiz'de birçok insan, piyangoyu fakirlikten kurtulmanın tek yolu olarak görüyor.