BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  DÜNYA

Irak’taki saldırılara tepki

Dısişleri Bakanlığı, Irak’ta dün 80 kişinin öldüğü, 200’den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırılarla ilgili endişe ve üzüntülerini bil...

Abone ol

Dısişleri Bakanlığı, Irak’ta dün 80 kişinin öldüğü, 200’den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırılarla ilgili endişe ve üzüntülerini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün Irak’ın başkenti Bağdat’ın muhtelif semtlerinde ve Musul’da eşgüdümlü olarak gerçekleştirildiği anlaşılan bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre 80’e yakın kişinin öldüğü ve 200’den fazla kişinin de yaralandığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, “Saldırıları şiddetle kınıyor, eylemlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Irak halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
“Komşumuz Irak’ta son dönemde giderek artan bu eylemleri büyük endişe ve üzüntüyle izliyoruz. Terör eylemlerinin Irak’ta yeniden mezhep savaşı başlatarak, ülkedeki istikrarsızlığı derinleştirmeyi, Irak’ın birliğini yok etmeyi hedeflediği açıktır. Irak yönetimi ve halkının bu tür girişimlere karşı itidal ve sağduyu içerisinde hareket edeceğine inanıyor, ülkenin bir an önce huzur ve güvenlik ortamına kavuşabilmesini temenni ediyoruz.”
(İHA)