BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sertifikalı annelerin sevinci

Anne babalara yönelik 'Aile Okulu' eğitim programları düzenleyen Güngören Belediyesi, 5. mezunlarını da verdi.

Abone ol

Düzenlenen törende sertifikalarını alan birçok ebeveyn, daha önce kendilerini ideal anne baba olarak gördüklerini belirtti.

Alınan eğitim sayesinde ise hatalarını kolayca kabullenebildiklerini kaydeden mezuniyet heyecanındaki ebeveynler, artık çocuklarıyla daha iyi iletişim kurduklarını dile getirdi. Törende mezunlara hitap eden Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kavak, eğitim faaliyetleri başta olmak üzere belediyenin sosyal içerikli çalışmalara ağırlık verdiğini kaydetti. Mezun annelere sertifikaları tek tek dağıtan Kavak, gelen önerilere göre aile okulunu daha da geliştireceklerini söyledi.

Güngören Belediyesi Bilgi Evleri Rehberlik Servisi'nin anne babalara bilinçli ebeveynlik konusunda yardımcı olabilmek amacıyla 5 yıl önce başlattığı 'Aile Okulu Eğitim Programı', meyvelerini vermeye devam ediyor. Çocuklarıyla iletişim kurmakta zorlanan ailelere, çocuklarda davranış bozuklukları, aile içi şiddet ve ergenliğe giriş, çocuklara sorumluluk bilinci kazandırma gibi konularda eğitimler verildi. 8 hafta süren program sonunda 60 anneye düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene çocuklarıyla birlikte katılan anneler, aldıkları eğitimle hayata bakış açılarının tamamen pozitif yönde değiştiğini dile getirdi.

Aile Okulu'nda; çocukta uyum ve davranış bozukluklarından parmak emme, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, tırnak yeme, saldırganlık, pika, uyku sorunları, çocukluk fobileri ile yemek bozukluklarına kadar uzun geniş bir yelpazede eğitim veriliyor. Çocuk eğitimindeki yanlış tutumlarını değiştirmek isteyen bilinçli velilerin ilgiyle takip ettiği seminerlerde, fiziksel ve duygusal zarara yol açan her türlü kötü muamele; çocuk ihmal ve istismarı da ele alınıyor.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika programı, Merter Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Halk Korosu'nun verdiği konserle son buldu.