BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehadetten bir saat önce annesini aramış

Kütahyalı er Bahtiyar Yalınca'nın ölmeden bir saat önce annesini arayıp kendilerini çok özlediğini, terhisine 70 gün kaldığını söylediği öğrenildi.

Abone ol

Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan jandarma er Bahtiyar Yalınca, teröristlerce askeri noktaya ateş açılması neticesinde şehit düştü. Saldırıda bir er de ağır yaralanarak askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Acı haber, Yalınca'nın memleketi olan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Köseler köyüne çabuk ulaştı. Yalınca ailesi ve Köseler köyü, şehadet haberiyle büyük üzüntü yaşadı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Sabahattin Altıntaş da Köseler köyüne giderek şehit ailesine başsağlığı diledi. Baba Ahmet ve anne Hayriye Yalınca güçlükle teselli edilirken, Köseler köyü sakinleri, "Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Akan kanın artık durmasını istiyoruz" dedi.

Şehidin dayısı Emin Aslan, yeğeninin nöbete çıkmadan önce annesini telefonla arayıp sohbet ettiğini ve terhisine 70 günü kaldığını söylediğini bildirdi. Bu görüşmeden bir saat sonra da şehadet haberinin geldiğini anlatan Aslan, "Tam nöbete gitmeden evvel annesini aramış. Çok özlediğini, terhisine 70 gün kaldığını söylemiş. Daha sonra da telefonu kapatıp nöbete gitmiş. Bu görüşmeden bir saat sonra da şehadet haberi geldi" dedi.

Yalınca ailesinin evi taziyeye gelenlerle dolarken, şehit er bugün ikindi namazını müteakip Tavşanlı'da kılınacak cenaze namazının ardından Köseler köyünde toprağa verilecek.