BIST 10.159
DOLAR 32,24
EURO 35,10
ALTIN 2.468,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğrenciler sıfır maliyetli enerji peşinde

Fosil yakıtların tükenme sürecine girmesi ve çevresel faktörler, öğrencileri hazırladıkları projelerde daha çok yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneltiyor.

Abone ol

Güngören Belediyesi'nin organize ettiği 'Bilimsel Proje Yarışması'nda ortaya konan çalışmalar da daha çok güneş enerjisinden, neredeyse sıfır maliyetle yararlanabilmenin işaretlerini veriyor.

Kemal Kaya İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Demir'in güneş enerjisi ile çalışan masa aspiratörünün birincilikle ödüllendirildiği organizasyonda, yine güneşle çalışan su ve yemek ısıtıcısı ve deniz botu gibi çalışmalar dikkat çekti.

Güngören Belediyesi Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi kapsamında gerçekleştirilen 'Bilimsel Proje Yarışması' ilginç ve ekonomik çalışmalarıyla dikkat çekti. Kimi çevre düzenlemesine önem verdi, kimi fizik kanunlarına, kimi trafiğe çözüm buldu kimi de gündelik yaşama. Yarışmada dereceye giren projeler, Güngören Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergilendi. Açılışını Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Derviş Kahraman'ın yaptığı sergide, ilköğretim okulları arasında birincilik ödülünü almaya hak kazanan Kemal Kaya İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Demir çalışmasını anlattı.

Demir, tamamen güneş enerjisi ile çalışan masa aspiratörünün hem düşük üretim hem de sıfır enerji maliyeti açıdan önemine işaret etti. İkincilik ödülüne ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Uğur Toker'in 'Şarjın Bitmesin' adlı bilimsel projesi layık görüldü. Gündelik hayatta kolaylık getirmesiyle dikkat çeken Toker'in düzeneği, 3-5 liralık maliyetle hazırlandı. Kolaylıkla çantada taşınabilen buluş, şarjı biten cep telefonunu yeniden şarj etmeyi sağlıyor.