BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.394,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kılıçdaroğlu a kasket göndermesi

DSP Genel Başkanı Masum Türker ve partililerden oluşan bir heyet eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bülent Ecevit'in şapkasını giymesiyle ilgili olarak, "Keramet kaskette değil, kasketin içindeki beyinlerdedir. Onun için Ecevit'in beynini, düşüncelerini yanında sindirenler o kasketin gereğini yerine getirirler. O kasketler orijinal değildir. İhtiyaç duyarlarsa biz orijinallerinden birisini hediye ederiz" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker ve partililerden oluşan bir heyet 85. doğum günü nedeniyle eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Üzerinde DSP Genel Başkanı Masum Türker yazılı kırmızı beyaz karanfillerle donatılmış çelengin Ecevit'in mezarına bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Masum Türker Ecevit'in mezarı başında yaptığı konuşmada, "Demokratik solcular bu yola başladığınız günden bu yana sizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar.

Bize emanet ettiğiniz görüşleri ve demokratik sol partiyi bize vasiyet ettiğiniz gibi ebediyete kadar her türlü baskıya, her türlü iteklemeye ve görmezden gelmeye rağmen yaşatmaya devam ediyoruz. Bu bir bayrak yarışı gibi her gün bir önceki günden daha fazla ve gelecek günü karşılayarak bağlılık ve inançla demokratik sol ilkeleri sizin ruhunuzu yaşatmaya devam edeceğiz.

Uzun bir süre bazı eski çalışma arkadaşlarınızla yürüttüğünüz siyasi faaliyetlerdeki eski kurumların, eski partilerin uzun bir süre sizi eleştirerek, sizi farklı grupların yandaşı gibi göstererek, toplumda yok saymaya çalışanların şimdi yeniden size sarılmalarını en azından bir akıl toparlaması olduğu için memnuniyetle karşılıyoruz. Sizin haklılığınız yine ortaya çıktı, halkçılığınızı reddeden halkçı duruşunuzu demokratik solda dururken yok saymaya çalışanlar bugün sizin halkçılığınıza sahiplenerek topluma yüzlerini tekrar dönmüş olmalarını biz sevinçle karşılıyoruz. Sizin adınıza sizin sevincinizi yaşıyoruz.

Her şeye rağmen biz sizi Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk gibi, İsmet İnönü gibi mirası paylaşılmayan herkesin kabul ettiği bir devlet adamı bir vatansever, Türkiye'nin öncüsü olarak kim siz severse şapkanızı giyerse biz seviniriz. En azından deriz ki bu tarihten sonra herkes kerametin sizin şapkanızda da var olduğu fark etmişlerdir" diye konuştu.
Türker'in konuşmasının ardından Ecevit için kuranı kerim okunarak dua edildi.

"KERAMET KASKETTE DEĞİL, O KASKETİN İÇİNDEKİ BEYİNDE"

Türker anma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Rahşan Ecevit'in CHP kurultayına katılmasıyla CHP'de bir birleşmenin söz konusu olup olmayacağını sorması üzerine Türker, bunun CHP'nin kendi bünyesindeki dağınıklık ve uzlaşmanın birleşmesinin söz konusu olduğunu söyledi. CHP'nin içindeki dağınıklığı bu estirilen rüzgarla toparlamış olduğunu belirten Türker, "Biz aynı kulvarda siyaset yaptığımız bir partinin dağılmasını arzu etmeyiz.

Türkiye'nin özellikle şu anda korku salınan ve hukuka insanların sindirildiği bir dönemde ne kadar fazlasıyla siyasi parti olursa halkımız için o kadar iyi olacağına inanıyoruz. Sayın Rahşan Ecevit'in 30 yıl sonra CHP kurultayına gelmesi sevindiricidir. Türkiye'de hiç kimse kimseye dargın kalmasın. Siyasetle uğraşanlar hiçbir zaman kimseye dargın kalmamalı. CHPlilerin de bugüne kadar reddettikleri bazı kişilerle birlikte adını anarak adeta demokratik, laik, sosyal devlet anlayışına zorlayarak çıkartmak istedikleri Ecevit'in ruhuyla donanmış olduklarını hissetmeleri bizi sevindirdi. Demek ki, yıllar sonra doğruyu fark etmişler ve gerçeği görmüşler.

Biz kurucumuz bize DSP'yi emanet eden Ecevit'in artık miras gibi buraya taşınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'de herkesin tıpkı cenazesinde olduğu gibi kendisinin fikirlerinden istifade etmeye hakkı vardır. Bu konuda bir ipotek yoktur. Bizim 'Ben buradayım afişi' her büyük etkinliğimizde kurultayımızda astığımız bir afiştir. Biz demek ki başarılıyız. Başka kesimlerde yükselen demokratik sol ilkelerinden yararlanmak istiyorlar" diye konuştu.

Solda bir birlik olması halinde DSP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine Türker, her kulvardaki partilerin de bir alternatifinin olması gerektiğini söyledi. Parti olarak varlıklarını sürdüreceklerinin altını çizen Türker, "Sıradan ya da koşulların bazı kasetlerin sürüklediği demokratik solcu değiliz. Biz ideoloji sahibiyiz" dedi.

Kılıçdaroğlunun Ecevit'in şapkasını takmasının hatırlatılması üzerine ise Türker, "Keramet kaskette değil, kasketin içindeki beyinlerdedir. Onun için Ecevit'in beynini, düşüncelerini yanında sindirenler o kasketin gereğini yerine getirirler. Ama o kasketin Ecevit'in düşünceleri olarak kabul edip 30 yıldır adını bile anmayan, kendi kurultaylarında resmini asmayan o arkadaşlar demokratik sola doğru yönelerek politikalarını yapacaklarsa biz seviniriz. O kasketler orijinal değildir. İhtiyaç duyarlarsa biz orijinallerinden birisini hediye ederiz" dedi.

DSP Milletvekili Emrehan Halıcı'nın önümüzdeki hafta CHP'ye katılacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Türker şunları kaydetti:
"Emrehan Halıcı'nın bizim partimizle ilişkisi yok. Bu bir yıllık içindeki çizgisine bakıyorum. CHP'ye giderse seviniriz demek ki o da demokratik sola dönüşe karar verdi. En azından kendi ikbali açısından sol çizgiye dönüş yapmıştır" ifadelerini kullandı.