BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Muş'un Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde tarım arazilerinde meydana gelen su baskınlarıyla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, şu ana kadar korktukları gibi bir sonuç çıkmadığını söyledi.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Murat Yıldız, pancar ekili arazilerde kısmen zarar meydana geldiğini kaydetti. Bulanık ve Malazgirt ovalarının göle dönüştüğünü vurgulayan Yıldız; "Her iki ilçemizde de korktuğumuz olmadı. Bulanık ve Malazgirt ovalarımız göle dönüşmüştü. Özellikle Bulanık'ın Karaağıl bölgesinde yüzlerde dekar tarım arazisi su altında kalmıştı. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına devam ettiriyor. Şu ana kadar yapılan incelemelerde bazı arazilerde kısmen zarar oluştuğunu gördük. Çalışmalarımız henüz bitmediği için kesin bir şey söyleyemeyiz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki korktuğumuz yaşanmadı" dedi.

Merkezdeki çalışmaların da devam ettiğini de dile getiren Yıldız; "Arazilerimizin çoğunda pancar ve buğday ekilmiş. Buğday tarlalarında ciddi bir sıkıntı yok. Pancar tarlalarında ise ufak tefek sorunlar var. Biz il genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhbarda bulunan çiftçilerimizin arazilerini kontrol edip tutanaklarımızı tutuyoruz" diye konuştu.