BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeni Patnosspor kendini ihbar etti!

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulunan Yeni Patnosspor kulübünün yöneticileri, Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Geçtiğimiz nisan ayında Ağrı Amatör Ligi'ni şampiyon olarak bitiren Yeni Patnosspor, hakkındaki şike iddiaları nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından şampiyonluğun iptali ve bir alt lige düşürülmesine, bir alt lig olmaması halinde bir yıl müsabakalara alınmamasına, ayrıca 3. lige yükselme müsabakalarına da Ağrı ilini temsilen Doğubayazıt Belediye Spor Kulübü'nün katılmasına karar vermişti.

Karara sert tepki gösteren Yeni Patnosspor Kulübü Başkanı Erdinç Özdemir ve yöneticiler, Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek şike olayının tamamen araştırılması için kendileri hakkında suç duyrusunda bulundu. Adliye çıkışında bir basın açıklaması yapan Yeni Patnosspor Kulübü Başkanı Erdinç Özdemir, kulübün hiçbir yöneticisinin sporcusunun ve teknik adamın şike yapmadığını belirterek, ''Patnos'un ve kulübümüzün haysiyetine en ufak bir leke getirmedik. Şike yaptığımız iddia edildiği için Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendi hakkımızda suç duyurusunda bulunduk. Biz yargıda aklanacağımıza inanıyoruz. Suç duyurusunda bulunarak meydan okuyoruz'' dedi.

Haklarında takipsizlik ve beraat kararı verildiği zaman şike iddiasında bulunanlardan yargı önünde hesap soracaklarını söyleyen Başkan Özdemir, iddiada bulunanların hem manevi tazminat davalarında mahkum olacağını hem de iftira suçu işlediklerinden dolayı hapis cezası alacaklarını dile getirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz 17 Şubat 2010 tarihinde Yeni Patnosspor ile Tedaşspor arasında oynanan karşılaşmayı Yeni Patnosspor'un 9-0 kazanması üzerine Ağrı Doğubayazıt Belediye Spor Kulübü şike yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulunmuş, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ilgili itirazı Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde bulunan Etik Kurulu'na göndermişti. Etik Kurulu iki kulübün 28 nisan 2010 tarihinde sözlü savunmalarını almak üzere İstanbul'a çağırmış ve iki kulübün savunmasını almıştı. Kurul yapmış olduğu toplantıda 2010-4 esas ve 2010-5 rapor numaralı mütalaası doğrultusunda Futbol Disiplin Talimatının "Müsabaka Sonucunu Etkileme" başlıklı 55. Maddesinin ihlal edildiği kanaatine varmıştı.

Bu sebeple Ağrı Tedaşspor ve Yeni Patnosspor kulüplerinin bir alt lige düşürülmesine, bir alt lig olmaması halinde bir yıl müsabakalara alınmamasına karar vermişti. Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü bu karar doğrultusunda Türkiye 3. lige yükselme müsabakalarına Ağrı ilini temsilen Doğubayazıt Belediye Spor Kulübünün katılmasına ve puan cetvelinin buna göre düzenlenmesine karar vermişti.