BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Su faturası yüzünden köy olmak istiyorlar

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Çaydibi Mahallesi sakinleri, artan su faturalarından dolayı köy olmak için Taşova Kaymakamlığı'na başvurdular.

Abone ol

29 Mart 2009 mahalli idareler seçimleri öncesi nüfusu 2 binin altında olduğu gerekçesiyle kapatılması kararlaştırılan ve yasal süre içinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından gerçekleştirilen Adrese Dayalı Nüfus Sayımı sonuçlarına iptal davası açmayıp Amasya'nın Taşova ilçesine mahalle olarak katılan Çaydibi sakinleri, yüklü su faturaları ile karşılaşınca köy olmak için dilekçe ile Taşova Kaymakamlığı'na başvurdular.

40 yıllık beldeleri Taşova'ya mahalle olarak bağlandıktan sonra olumlu bir hizmet göremediklerini söyleyen eski muhtar Mehmet Gani ise, "Önceden 5 lira veya 10 lira su parası gelirken, şimdi 50 lira geliyor. Mahalleyiz ama bir yere kazma vursak, ahır yaptırsak veya ev yaptırsak Taşova Belediyesi 10 bin lira gibi miktarda oranın değerini alıyor. Eskiden böyle değildi. Köyümüzdeki belediye başkanı bize kendi imkanlarını tanırdı. İnşaatımızı olumlu fiyatla yapardık" diye konuştu.

Yerel seçimler öncesi köy olmamak için 10 kilometre uzaklıktaki Taşova ilçe merkezine sekizinci mahalle olarak bağlandıklarını belirten Mahalle Muhtarı Salih Akgül de, "İlçeye bağlandığımızda büyümek güzeldir sandık, ama istediğimiz hizmetleri alamadık. Vatandaşlarımız mahallenin köye dönmesini istiyor. Muhtar olarak gereken müracaatları yaptım. Dilekçeyi kaymakamlığa verdik" şeklinde konuştu.