BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adapazarı motor sesleri ile inleyecek!

Sakarya Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Erol Bilek ve kulüp üyesi motosiklet sporcuları Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi ziyaret etti.

Abone ol

Sakarya Motosiklet Spor Kulübü başkan ve üyeleri, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi ziyaret ederek kulüp olarak geleneksel olarak düzenledikleri ve bu yıl Haziran ayı içersinde dördüncüsünü düzenleyecekleri Motosiklet Festivali hakkında bilgi verip kendilerinden destek istediler. Ziyarette Adapazarı Kent Konseyi Başkanı Necdet Tömekçe'de hazır bulundu.

Kulüp Başkanı Erol Bilek Sakarya Motosiklet Spor Kulübünün 2006 yılında kurulduğunu ve Türkiye Motosiklet Federasyona bağlı olarak çalışmalarını yürüttüğünü belirterek şunları söyledi: "Derneğimizin amacı Sakarya'da motosiklet kullanımı artırmak ve motosiklet sporlarının genç kitleler arasında yayılmasını sağlamaktır. Bu amaçla çeşitli festival, gezi, seminer gibi etkinlikler düzenliyoruz.

Kuruluşumuzdan bu yana her yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve Türkiye'deki motosiklet kulüp üyelerinin katılımı ile festival düzenlemekteyiz. Bu festivaldeki amacımız, Şehrimizin tanıtımını sağlamak, şehrin yerli turizmden olumlu etkilenmesi ve tüm motosiklet sevenleri bir araya getirmektir.

2008 yılında 700 motosiklet, 2009 yılında 850 motosikletin katılımı ile gerçekleşen festivalimize bu yıl 1000 ile 1500 motosiklet bekliyoruz. Festival hakkında bilgi vermek ve destek için Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'yi ziyaret ettik. Sağ olsun bizi kırmayıp zaman ayırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz."

Her alanda lider Sakarya için spora ve sporcuya destek parolası ile çalışmalarını sürdürdüklerini ve imkanlar dahilinde spora ve sporcuya destek vermeye çalıştıklarını dile getiren Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli sözlerini şöyle sürdürdü: "2010 yılı Adapazarı'nın spor yılı olacak. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde spora ve sporcuya destek veriyoruz.

Bu yıl içersinde mahalleler arası minikler futbol turnuvası, olgunlar futbol turnuvası, trap atışları, amatör balıkçılık yarışması, avcılık yarışması olmak üzere bir çok yarışma düzenledik veya kısmen destek olduk. Adapazarı Belediyespor kulübü olarak da bir çok branşta faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her alanda, her dalda sporcularımız artmalı, gençlerimizi spora daha çok özendirmeliyiz.

Çünkü gençlerimiz sporla ilgilenmez ise olumsuz farklı işlerle uğraşıp topluma zararlı olabilirler. Adapazarı Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz. Şimdi de motosiklet sporcuları ile bir araya geldik. Kulüp başkanımızdan faaliyetleri ve festival hakkında bilgiler aldık. Şehrimizin tanıtımı için faydalı olacağına inandığımız motosiklet festivaline elimizden gelen desteği vereceğiz. Binden fazla kişinin festival için şehrimize gelmesi, tanıtımımız ve turizmimiz için çok büyük bir katkıdır."

Motosiklet kulüp üyeleri ile bir araya gelen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kulüp başkanı ve üyelerinin talebi üzerine bu sporun yaygınlaştırılması ve tanıtılması için kros motosiklete binip deneme turu attı. İlk defa motosiklete binmesine rağmen acemilik yaşamayan Başkan Dişli performansıyla kulüp üyelerinin takdirini kazandı.