BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

Sermiyan Midyat kimdir aslen nereli Ahmet Kaya'lı çatal olayı

Sermiyan Midyat kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında soruları adının Sinan Akçıl ile çatallı kavgaya bulaşmasının ardından merak edildi. Gittiği bir mekanda gazetecilere küfür eden Sermiyan Midyat, ileri gidince Sinan Akçıl tarafından çatallı saldırıya maruz kaldı akıllara Ahmet Kaya olayı geldi.

Abone ol

Sermiyan Midyat kimdir, aslen nereli soruları bugün magazin basınının gündemine yerleşti. Katıldıkları bir doğum günü partisinde Sinan Akçıl ile birbirine giren Sermiyan Midyat'ın o gece alkollü olduğu ise iddiaların arasında. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre Sermiyan Midyat mekana gazetecilerin alınmasına çok kızdı ve küfür ederek basının dışarı çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Sinan Akçıl da basının yanında yer alarak Midyat'a karşı çıktı. Sermiyan Midyat sözlü saldırıyı abartınca Sinan Akçıl çatal fırlattı. Bunun üzerine Sermiyan Midyat da Ahmet Kaya olayını hatırlatarak bir paylaşım yaptı. 

SERMİYAN MİDYAT KİMDİR:  Sermiyan Midyat, 2 Aralık 1974'te Ankara'da doğan Kürt Kökenli Türk, oyuncu yönetmen ve senaristtir.

1998 yılında sınavla girdiği Nöbetçi Tiyatro'da (Ortaoyuncular) Ferhan Şensoy, Derya Baykal, Rasim Öztekin ve Tuncel Kurtiz'den tiyatro eğitimi alan Sermiyan Midyat, 1993 yılından 1996 yılına kadar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde akademik tiyatro eğitimi gördü.

1994 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünde üç yıl okuduktan sonra, ayrılarak İşletme Fakültesi'ne geçiş yaptı. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay gibi ustalarla çalıştı. 2 ayrı oyunda Oyun Atölyesi'nde oyuncu olarak yer aldı. Birçok dizi ve filmde görev alan Midyat, Emret Komutanım dizisinde Arıza Hamza rolüyle dikkatleri üzerine çekti. 2007 yılında kurduğu Oyunbozan adlı tiyatronun ilk oyunu 9 Ay Son Gün'ü yazıp yönetti. Ayrıca Mustafa Cecelinin seslendirdiği Limon Çiçekleri ve Özcan Denizin seslendirdiği Kalp Yarası şarkılarının sözleri Sermiyan Midyat'a aittir.

Sermiyan Midyat kavgası 'çatal' olayının aslı ne?