BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Serinlemek için girdiği suda boğuldu

Batman’da arkadaşlarıyla balık avlamaya giden 22 yaşındaki bir genç serinlemek için girdiği suda boğularak hayatını kaybetti. <br/>Olay, Bat...

Abone ol

Batman’da arkadaşlarıyla balık avlamaya giden 22 yaşındaki bir genç serinlemek için girdiği suda boğularak hayatını kaybetti.
Olay, Batman Barajı Saklı Cennet Alabalık Tesisi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ömer Bilkent isimli 22 yaşındaki genç ve 3 arkadaşı balık avlamak için Batman Barajı Saklı Cennet Alabalık Tesisleri’ne gitti. Bir süre sonra serinlemek için suya giren Ömer Bilkent suda kayboldu. Arkadaşlarının köylülere haber vermesiyle suda aranan Bilkent bulunamayınca AFAD ekiplerine haber verildi. Akşam saatlerinde olay yerine giden AFAD ekipleri, arama kurtarma yapamayınca sabahın ilk saatlerinde tekrar aramaya başlandı. Dalgıç ekiplerinin suda yaklaşık bir saatlik araması sonucunda Bilkent’in cansız bedenine ulaşıldı. Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Bilkent’in cesedi yapılan otopsi sonrasında toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Batman AFAD ekip şefi Mehmet Emin Avcı, akşam saatlerinde boğulma ihbarını aldıklarını ve olay yerine intikal ettiklerini, ancak akşam saatlerinde dalış yapamadıkları için sabah erken saatlerde arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

"HER SENE 15-20 GENÇ BOĞULUYOR"
Ailelere uyarılarda bulunan Avcı, yüzmeye elverişli olmadığı için Dicle Nehri’nde sık sık boğulma olaylarının yaşandığını belirtti. Avcı, "Aileleri çocuklarına sahip çıkmaları için uyarıyoruz. Çocuklarınızı gerek yüzme amaçlı, gerekse balık avlama amaçlı Dicle Nehri’ni, Batman Barajı’nı kullanmalarına izin vermeyin. Her sene 15-20 gencimiz boğuluyor. Serinlemek için alternatif olarak yüzme havuzlarını kullanalım” dedi.
(İHA)