BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,68
HABER /  GÜNCEL

Yağışlı havalar hafta boyunca devam edecek

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, sahalarında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’...

Abone ol

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, sahalarında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da yağışların aralıklarla hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.
Meteorolojik değerlendirmelerde bulunan Tarınç, yağışlı bir periyota girilmesine rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normalleri seviyesinde seyredeceğini kaydetti. Tarınç, “Haftanın, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Bugün öğleden sonra bölgemizde kuvvetli yağış ve rüzgar bekliyoruz. Hafta sonundan itibaren ise hava sıcaklıklarının artacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Rüzgar ve yağışlarla alakalı alınması gereken tedbirler konusunda da uyaran Tarınç, şöyle devam etti:
“Kuvvetli yağış ve rüzgarın meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşların, bugün ve yarın lodostan dolayı soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına da bekleniyor. Bu nedenle de oluşması muhtemel; “ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar” konularında da vatandaşların gerekli tedbirleri alması uygun olacaktır.”
Tarınç, nisan ayı yağışlarının ortalamaların üzerinde gerçekleştiğine de dikkat çekti.
(İHA)