BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  SEÇİM

Seçim sonucunu bilen ismin Köşk kehaneti

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan mı yoksa Gül mü daha şanslı? Yerel seçim sonuçları için isabetli tahmin yapan Ali Atıf Bir anket verdi;

Abone ol

Yerel seçim sonuçlarını küçük bir yanılma payıyla ortaya koyan TNS'nin yaptığı Cumhurbaşkanlığı seçimleri "Liderlerin Form Grafiği" Mart sonuçları yayınlandı.

Bugün si yazarı Ali Atıf Bir, Cumhurbaşkanlığı seçimine dair Ocak, Şubat ve Mart ayı verilerini köşesinden yayınladı. Ankete göre Abdullah Gül'ün şansı Erdoğan'dan daha yüksek. Buna karşılık Gül'ün 'liderlik grafiğinde' düşüş yaşadığı görünürken, Erdoğan'ın grafiğinde bir yükseliş var.

İşte son 3 ayın rakamları;

screen-shot-2014-04-28-at-11.04.56-am.png

KÖŞK KEHANETİ

Yerel seçim sonuçlarını küçük bir yanılmayla tahmin eden Ali Atıf Bir, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kehanette bulundu. Bir'e göre Gül dışındaki bir aday AK Parti'ye kötü sürpriz yaşatabilir. Kanaati ise Gül'ün aday olması durumunda kesinlikle seçileceği yönünde. İşte Köşk kehaneti;

"Eğer adayın iktidarla aynı partiden olması sorun görülmeyecekse Gül'ün bana göre yenemeyeceği aday yok.

ERDOĞAN'IN İŞİ ZOR

Erdoğan ise bu şartlar altında mutlaka başka partilerin seçmenine iyi görünecek eylemleri yapmak zorunda. Üstelik iktidarın doğası, izlediği iletişim stratejisinin gereği oldukça kutuplaşmış bir lider Erdoğan. Bunda da kimsenin suçu yok. Oyunu öyle kabul etti ve şartlar onu bu pozisyona getirdi. Bu nedenle Erdoğan'ın yaptıracağı araştırmalara bakıp, sonuçları görüp, risk alacak bir davranış sergileyeceğini düşünmüyorum.

Gül'den başka her aday da tahmin edilemez, riski yüksek bir aday olacaktır."

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

 CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇECEK? CUMHURBAŞKANI SEÇİM KANUNU

CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEK İÇİN KAÇ OY GEREKLİ? SALT ÇOĞUNLUK NEDİR?