BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  GÜNCEL

Göçen yol güvenlik kamerasında

Bursa’da göçen yol ve yıldırım düşmesi güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. <br/>Bursa’da şiddetli yağış, bir inşaatın yanındaki kan...

Abone ol

Bursa’da göçen yol ve yıldırım düşmesi güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Bursa’da şiddetli yağış, bir inşaatın yanındaki kanalizasyon ve kara yolunun çökmesine yol açtı. Santral Garaj-Ankara bağlantı yolu çökerken, muhtemel bir facianın önüne geçilmesi için zabıta ekipleri tarafından yol trafiğe kapatıldı. Bu anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde düşen yıldırımın ardından yolun kısım kısım çöktüğü görüldü.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, halen trafiğe kapalı olan yolda incelemelerde bulundu. Aşırı yağış sebebiyle çöken Santral Garaj-Ankara bağlantı yolunda incelemelerde bulunan Altepe, müteahhit firmaların yapacağı düzenlemenin ardından Büyükşehir ekiplerinin devreye gireceğini ve yolun en kısa zamanda trafiğe açılacağını söyledi.
Altepe, aşırı yağmurun etkisiyle inşaatın istinat duvarının çöktüğünü, çökmenin kanalizasyon sisteminin dağılmasına ve kara yolunun kullanılamaz hale gelmesine sebebiyet verdiğini söyledi. İnşaata yapı izni verme ve kontrol etmekten ilçe belediyesinin sorumlu olduğunu, ancak yolun kullanılamaz hale gelmesi ve kanalizasyon sisteminin dağılmasının şehri sıkıntıya soktuğu için bu durumun kendilerini de ilgilendirdiğini belirten Başkan Altepe, “Onun için buradayız. Dün geceden beri ekiplerimiz çalışma halinde” dedi.
Eksiklikler giderildikten sonra büyükşehir olarak olaya müdahil olacaklarını söyleyen Başkan Altepe, “Perde duvarlar yenilendikten sonra biz de kanalizasyonu yenilemiş ve yolu trafiğe açmış olacağız. Hedefimiz çalışmaların en kısa sürede bitmesi” dedi.
(İHA)