BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

Serie A'da şampiyonluk kimde kaldı?

İtalya’nın iki büyük futbol kulübünü karşı karşıya getiren 2006 sezonu şampiyonluğunun kimde kalacağı belirlendi

Abone ol

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), "Calciopoli" skandalı nedeniyle Juventus’tan alınıp FC Inter’e verilen 2005-2006 sezonunun şampiyonluğunun, nihai olarak FC Inter’de kalmasına hükmedeceği belirtiliyor.

İtalya’nın iki büyük futbol kulübünü karşı karşıya getiren 2006 sezonu şampiyonluğunun kimde kalacağı, federasyonun resmen 18 Temmuz Pazartesi günü açıklayacağı kararla sonuca ulaşacağa benziyor. Federasyon Hukuk Kurulu’nun, şampiyonluğun FC Inter’de kalması yönünde karar alacağı ifade ediliyor. Juventus cephesinden konuya ilişkin tepki gecikmezken, siyah-beyazlı kulübün başkanı Andrea Agnelli, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Son günlerdeki söylentilere bakıldığında, federasyonunun pazartesi günü, bu şampiyonluğu FC Inter lehine onaylaması halinde eşitsizliğin sürme riski var" dedi.

Federasyon savcısı Stefano Palazzi’nin kısa bir süre önce FC Inter’in de o dönemki başkanı Giacinto Facchetti’nin hakem ayarlama faaliyetlerine karıştığı iddiası üzerine 2005-2006 sezonu şampiyonluğu için Juventus ile mavi-siyahlı ekip arasında şampiyonluk kavgası baş göstermişti. İtalya Serie A’da 5 yıl önce patlak veren "Calciopoli" skandalında, başını Juventus’un çektiği AC Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina gibi kulüplerin menajerler ve hakemler aracılığıyla ’şike’ organizasyonuna giriştikleri İtalyan polisince ortaya çıkarılmıştı. Skandal sonrası Juventus’un iki şampiyonluğu silinmiş, siyah-beyazlı ekip bir alt lig olan Serie B’ye düşürülmüştü. Juventus’un silinen şampiyonluklarından 2004-2005 sezonu iptal edilmiş, 2005-2006 sezonu şampiyonluğu ise FC Inter’e verilmişti.