BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun villası susuz kaldı!

Kılıçdaroğlu'nun villasının bulunduğu sahil şeridi susuz kaldı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasının bulunduğu Pelitköy sahil şeridi susuz kaldı.Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesi İçmeler mevkii başta olmak üzere, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da villasının bulunduğu sahil kesiminin büyük çoğunluğuna günlerdir şehir şebeke suyu verilmemesi, bölgedeki tatilcilerin tepkisine yolaçtı.

CHP'li Belediye tarafından yönetilen Pelitköy'ün içmeler mevkiinde yaşanan su kesintileri sürerken, su sıkıntısından bunalan yazlıkçılar ve tatilciler bölgeyi terk ederek başka yerlere gitmeye başladı. Beldede bulunan yaklaşık bin civarında yazlık siteye su verilmemesi, bölgenin yaz turizmini olumsuz yönde etkiliyor. Haftanın bazı günlerinde birkaç saatliğine şehir şebeke suyu aktığını söyleyen binlerce tatilci, tatillerini yarıda keserek memleketlerine dönmek zorunda kaldığını söylüyor.

Kova kova artezyen suyu taşıyan ve susuzluk ile mücadele gösteren tatilciler, kuyu sularının sağlığa zararlı olduğunu ve bu su ile yemek yapamadıklarını, banyo ihtiyaçlarını da bölgedeki otellerden karşıladıklarını söylediler. Yazın tadını çıkarmak için yurdun bir çok ilinden gelen tatilcilerin tepkisi gün geçtikçe büyüyor.

Yazın kavurucu sıcağında çeşmelerinden bir damla su akmayan, tatil yapamayan tatilciler, şunları ifade ettiler: "Yollarımız son derece kötü. Aslında yolların kötü olmasını şu aralar unuttuk. Bundan daha da önemlisi içmeler mevkii ve sahil kesiminin büyük kesiminde sular akmıyor. İnsanlar denize girip çıktıktan sonra duş alamıyor. İçme suyunu dahi bulamaz hale geldik. Sanki insanları susuz bırakıp evlerini terk ettirmek istiyorlar. Günlerce sular akmıyor. Bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlayan bu sahil şeridi neden küçümseniyor ve hizmet dışı bırakılıyor? İnsanlar evlerini terk ederek başka ilçelere kaçmaya başladı. Pelitköy Belediye Başkanına sesleniyoruz. Bu işi yapamayacaksanız istifa edin. Pelitköy altı sahil kesiminin su sıkıntısını ne zaman gidereceksiniz? Pelitköy altını sahil kesiminin varlığını ne zaman kabul edeceksiniz." dedi.

Susuzluktan isyan etme durumuna kadar gelen ve sitelerinde artezyen kuyusu bile bulunmayan bazı site sakinleri başkanın istifasını istedi. Site sakinleri, "Her seferinde aynı sorunları yaşıyoruz. Abdest alacak su bulamıyoruz. Çocuklarımız denizden geliyor. Tuzlu tuzlu yıkanamıyorlar. Başkana gittiğimizde bize doğru dürüst cevap verilmiyor." dediler.

Artezyen suyu ile ancak bazı ihtiyaçları karşıladıklarını söyleyen tatilciler. "Buna mutlaka çözüm bulunmalı, yakında burada bir tane tatilci kalmayacak." diye konuştular. Su kesintilerinin, belediyenin TEDAŞ'a olan borcundan dolayı su motorlarının çalışmamasından kaynaklandığı öne sürüldü.