BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Serbest bırakılan Fransız gazeteciler Paris'e döndü

2009 Aralık'ından bu yana Afganistan'da Taliban güçlerinin elinde bulunan ve dün serbest bırakılan iki Fransız gazeteci Paris'e döndü.

Abone ol

18 ay süren rehineliğin ardından dün özgürlüklerine kavuşan Fransız kameraman Stephane Taponier ile muhabir Herve Ghesquiere, bu sabah Paris'in güneybatısındaki Villacoublay askeri havaalanına indiler.

Fransız Haber Ajansı AFP'nin bildirdiğine göre, havaalanında yakınlarıyla kucaklaşan iki gazeteciyi karşılayanlar arasında Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla Bruni-Sarkozy de vardı.

Fransız hükümeti, France 3 televizyon kanalında görevli olan Taponier ve Ghesquiere'in yanı sıra Afgan çevirmenleri Rıza Din'in de, hangi koşullar altında olduğunu açıklamaksızın, dün salıverildiklerini duyurdu.

Taponier ve Ghesquiere, Afganistan'da en uzun süreyle alıkonan Batılı rehineler oldu.

İki Fransız gazeteci, 2009 yılı Aralık'ında Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kapisa vilayetindeki dağlarda bir belgesel çekimi yaparken rehin alınmışlardı.

İki Fransız gazetecinin kaçırılması olayını Taliban üstlenmiş; Taponier ve Ghesquiere, casusluk yapmakla suçlanmıştı.

Taponier ve Ghesquiere'in niçin şimdi serbest bırakıldıkları ve Fransız hükümetinin herhangi bir ödün verip vermediği henüz açıklığa kavuşmadı.

Daha önce Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, rehinelerin kurtarılması için fidye ödenmediğinde ısrar etmişti.