BIST 10.166
DOLAR 32,29
EURO 35,09
ALTIN 2.398,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Çok sayıda CHP'li bunları söyledi

CHP'nin resmi politikasından duyulan rahatsızlık kulislerde gazetecilerin kulağına fısıldanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yemin krizinin baş aktörü CHP'de farklı sesler hiç de az değil. Ayrılık olmasın diye sesini çıkartmayanların sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğu olduğu ortaya çıktı.

Ergenekon adaylarının tahliye edilmemesini gerekçe gösterip yemin etmeyen CHP'li vekillerin tavrı gündemdeki yerini koruyor.  CHP'nin öteki yüzünü Sabah yazarı Mahmut Övür yazdı. Meclis'te CHP kulislerini dolaşan Övür, konuştuğu CHP'lilerin parti politikasından duydukları rahatsızlığı köşesine taşıdı.

Sencer Ayata ile karşılaşan ve onun "Biz seçmenden oy aldık, bu sorumluluğu yerine getirmemek olmaz" şeklindeki partinin resmi görüşünü yansıtan Övür, ardından şahit olduğu şaşırtıcı tabloyu anlatıyor:

KİMSE KENDİSİ DEĞİL

O görüşmeden sonra hangi CHP yöneticisi ve milletvekiliyle görüşsem ilk sözleri hep aynı oldu. Ancak, sohbet biraz ilerleyince iş değişti.
Çok sayıda CHP'li ilk önce "resmi görüşü" açıklıyor, sonra da sessiz biçimde kulağıma eğilerek şöyle diyordu: "Doğrusu hiç iyi olmadı. Yemin etmemek doğru değil. CHP bir kitle partisidir. Çözüm üretilecekse burada üretilir. Ama ne yaparsın partide ayrılık olmasın diye sesimizi çıkartmıyoruz."
Bu çift kişilikli yapı son yılların CHP'sinin hâlâ değişmediğini gösteriyor. Deniz Baykal'ın CHP'si hep böyleydi. Kimse kendisi değildi. Bir ara CHP kulisinde Hurşit Güneş, Aydın Ayaydın ve İstanbul Cumhuriyet savcılığı da yapan Ercan Cengiz'le konuşuyoruz. Eski bir yargı mensubu yeni milletvekili Cengiz şöyle diyordu:
"Yargıçların verdiği kararı doğru bulmuyorum. Ama artık o nokta aşıldı ve sorun Meclis'in gündemine geldi. Biz AKP bir adım atsın diyoruz ama doğrusu çözüm önerisini bizim getirmemizdir."
Araya girip, "Sadece bunu söyleseniz Türkiye rahatlar. Peki, neden bunu söylemiyorsunuz?" diye sorunca savcının yüzünde soru işareti beliriyor.
Gördüğünüz gibi CHP'lilerin de içine pek sindiremediği bir protesto bu..."