BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şentepe'de çalışmalar hızlandı

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden yapılanan Şentepe'de yol açma ve asfaltlama çalışmalarına hız verildi.

Abone ol

Belediye ekipleri, gecekonduların yıkılarak yerine modern yerleşim yerlerinin yapıldığı mahallelerde yıkılan evlerin harfiyatlarını toplayarak 6 mahallede asfaltlama çalışmasını tamamlarken, yol açma çalışmalarını hızlandırdı.

Şentepe'de yol yenilenme çalışmalarını yerinde inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepelilerin daha çağdaş bir yaşam standardına ulaşabilmeleri amacıyla çalışmalara hız verdiklerini açıkladı. Yaşar, "Bu çalışmaların kısa zamanda tamamlanarak burada yaşayan
vatandaşlarımızın toz topraktan kurtulmaları ve modern bir yaşam standardına kavuşmaları için gece gündüz çalışıp işlerimizi en kısa zamanda bitireceğiz" dedi.

Yol açma ve asfaltlama çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkanı Yaşar, görevlilerden bilgi aldı. Vatandaşlar ile sohbet eden Yaşar, çalışmaların kısa zamanda biteceği sözünü verdi. Alt yapı çalışmalarının sona ermesinin hemen ardından imar planına uygun yeşil alan çalışmalarına başlayacaklarını belirten Yaşar, "Önce altyapı sorunlarını çözerek Şentepeli vatandaşlarımızı bu toz topraktan kurtaracağız. Ardından imar planına uygun yeşil alan çalışmalarına hızla başlayacağız" diye konuştu.

Yenimahalle Belediyesi yol açma, asfaltlama ve tadilat çalışmalarını sürdürürken bazı sokaklarda da yeni bir uygulamaya imza atıyor. Sokaklarda klasik kilit taşı yerine renkli asfalt çalışması yapan belediye ekipleri, aynı uygulamayı başka yerlerde de yapmayı planlıyor. İlk olarak Yenimahalle Serdar sokağında denenen renkli asfaltı vatandaşların beğenmesi üzerine başka sokaklara da aynı uygulamanın yapılacağı öğrenildi. Renkli asfaltın estetik görünümünün yanı sıra diğer asfalta göre daha dayanıklı olduğunu anlatan belediye yetkilileri, renkli asfaltın içindeki renk veren madde ve cila nedeniyle zaman içinde ufalanma oranının daha az olduğu ve toz yapmaması nedeniyle daha sağlıklı olduğunu belirtti.