BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.394,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nihat Zeybekçi kantarın topuzunu kaçırdı

12 Eylül'de yapılacak olan referandumda, sandık başında görev yapacak olanlara verilen iftar yemeğinde konuşan Başkan Zeybekçi, CHP'ye öyle sözler söyledi ki...

Abone ol

AK Parti Denizli Merkez İlçe Başkanlığının 12 Eylül'deki referandumda sandık başında görev yapacak partililere verilen iftar yemeğine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin sözleri damgasını vurdu.

Düzenlenen iftar yemeğine, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf. Denizli Belediyesi Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan ve partililer katıldı. İftar yemeğinin ardından söz alan Başkan Nihat Zeybekci Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Denizli'ye gelişine atıfta bulunarak, " Biliyorsunuz adamın biri geldi geçen gün. Sahtekar mı sahtekar, yalancı mı yalancı, iftiracı mı iftiracı,saygısız mı saygısız. Burdaki adamları da aynı. Bunlar alışkın devlet partisi olmaya. Onlar devletin partisi biz milletin partısiyiz" dedi.

Söylenen yalanları tekzip etmeye ya da mahkemeye taşımaya gerek duymadıklarını ifade eden Zeybekci, " Bunların eline millet 2002 de bir tekzip verdi. O günden beri okuyorlar. Anlamadık dediler. 2004 te bir tekzip daha verdi millet. 2007 de ise hem tekzip hem mahkeme kararı verdiler. Şimdi millet onlara 12 eylülde öyle bir tekzip verecek ki bir daha artık geri gelmeyecekler. Arkalarına bakmadan milletin önünden öyle kaçaçaklar" şeklinde konuştu.

CHP'nin işinin yalan söylemek ve iftira atmak olduğunu iddia eden Zeybekci, "Yalan söyleyen insan ne yapmalı? Yalanı ortaya çıktığında utanmalı, yüzü kızarmalı. Birşeyleri temsil ediyorsan birazcık utanma olur. Ya özür dilenmeli ya da çekip gitmeli. Denizli olarak o değilse bile şehirdeki temsilcileri Denizli Belediyesi'nin önündeki Atatürk'ün atından özür dilesinler. Ben at deyince onlar ne olduğunu anlarlar" dedi.

Son olarak seçim sandıklarında başkanlık yapacak partililere uyarılarda bulunan Zeybekci, "Seçimlerde başkan olarak sandığın başında ölseniz dahi ayrılmayın. Biz sizin cenazenizi kaldırırız. Çünkü siz haklısınız. Siz kimseden çekinmeyeceksiniz. Size birisi sırtarırsa başınız dik alnınız ak 'sen diyon lan' deyip üstüne gideceksiniz" şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda halkın bilinçli olarak sandığa gitmesini gerektiğini belirterek partililerden değişen maddelerin halka doğru bir şekilde anlatılmasını istedi.