BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Şenlendirici aşkı kitap yazdırmış

Hüsnü Şenlendirici'ye aşık olan kadınlar sadece şarkı değil, roman bile yazıyor.

Abone ol

Hüsnü Şenlendirici, Deniz Seki'den önce bir başkasıyla romanlara konu olan büyük aşk yaşamış. Deniz Seki'ye şarkılar yazdıran Şenlendirici, ona da bir roman yazdırmış.

Sabah'ın pazar eki olan "buzz" dergisinin haberine göre; 2004 yılında piyasaya çıkan "Güllerim Açtı Seni Görünce" romanında bahsedilen aşkın asıl kahramanlarının, kitabın yazarı Hande Özcan ile Hüsnü Şenlendirici olduğu yıllar sonra fotoğraflarla birlikte ortaya çıktı.

Bundan dört yıl önce piyasaya sessiz sedasız bir aşk romanı çıktı. Bu, Hande Özcan'ın "Güllerim Açtı Seni Görünce" romanıydı. Suna adlı genç bir kızın şöhret kapısının eşiğindeki Salih Çaloyna adlı klarnet virtüözüne duyduğu yoğun aşkı anlatıyordu. Yazar, kitabın Swiss Otel'deki tanıtım toplantısına ünlü bir modacının hazırladığı eteği sarı güllerle donatılmış sıradışı kostümle katılmış, yanındaki gözleri maskeli klarnetçi ile merak uyandırılmak istenmişti.

O KLARNETÇİ HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ'YDİ

Kitap baskıya girmeden hemen önce isimler ve mekanlar değiştirildi. Aslında aşık kız Suna, kitabın yazarı Hande Özcan'ın ta kendisiydi. Suna'nın önce albümden klarnet çalışını dinleyip tutulduğu, sonra peşine düşerek gördüğünde vurulduğu evli klarnetçi Salih Çaloyna ise Hüsnü Şenlendirici'ydi. Evet Deniz Seki ile aşkı gündemden düşmeyen Hüsnü Şenlendirici...

DENİZ'E ŞARKI, HANDE'YE KİTAP YAZDIRMIŞ

ndan önce Ece Gürsel ile ilişkisi konuşulmuş, iki çocuğunun annesi olan eşi Nazire Şenlendirici'nin her durumda kabul ettiği Hüsnü Şenlendirici... Deniz Seki'nin Sahici albümündeki tüm şarkıları yazmasına neden olan Hüsnü Şenlendirici, meğer kendine duyulan aşkla Hande Özcan'a da kitap yazdırmış. Bir büyük aşk yaşanmış. Hande Özcan bu aşkı kitap yapmakla kalmamış öte yandan çok özel fotoğraflarla aşkın günlüğünü de kayıt altına almış. Bu fotoğraflara ve notlara bakınca ikilinin, Şenlendirici'nin Bergama'da yaşayan annesini ziyarete gittiğini, Laço Tayfa grubunun günlerce süren Anadolu ve Avrupa turnesinde her an birlikte olduklarını, yani diğer müzisyenlerin de bu aşka tanıklık ettiklerini görüyorsunuz. Bir diğer ilginç durum ise Hande Özcan'ın kendilerini yeni evli bir çift gibi gördüğünü ima eden satırlar... Kimbilir belki de o günlerde kendi aralarında resmi olmayan bir tören gerçekleştirdiler.