BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,15
ALTIN 2.472,62
HABER /  DÜNYA

Sabancının gemisi kaçırıldı

Somali açıklarında cirit atan korsanların hedefi bu kez Türk gemisi oldu. Kaçırılan Sabancılara ait gemi için NATO güçleri devreye girdi.

Abone ol Somali'de 20 mürettebatın bulunduğu Türk bayraklı yük gemisi kaçırıldı. Korsanların gemiyi nereye götürdüğü bilinmiyor. Neslihan isimli gemideki 77 ton demir filizi yüklüydü.

Sabancılara ait geminin 70 silahlı korsan tarafından kaçırıldığı öğrenildi. Fidye için kaçırılan gemide personel ile bağlantı kurulamadı.

Neslihan isimli gemi Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri getiriyordu. Sabancılara ait Yasa Denizcilik'e ait gemi dün saat 12.30'da Aden Körfezi'nde korsanlar tarafından kaçırıldı.

Dışişleri Bakanlığının girişimleri üzerine NATO güvenlik güçleri, gemideki 20 Türk personelin kurtarılması için devreye girdi. Gemide personel bulunduğu için güvenlik güçleri doğrudan müdahale edemiyor.

Kaçırılan gemi, halen Somali açıklarında seyir halinde bulunuyor.
Yalçın Sabancı'ya ait şirket geminin her hareketini uzaktan izliyor. Ama buna rağmen şu ana kadar ne korsanlarla ne de mürettebatla bağlantı kurulamadı.

FİDYE İSTEYECEKLER

43 bin grostonluk Neslihan gemisi için ne kadar fidye isteneceği bilinmiyor.

Daha önce de bölgede bir çok gemi ve lüks yatlar kaçırıldı. Geçtiğimiz aylarda bir lüks yat 1 milyon dolar fidye alınarak bırakıldı. 11 gemi hala 200 personeli ile birlikte korsanların elinde.