BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.462,00
HABER /  GÜNCEL

Çocuklar sinema ile tanıştı

Mardin Emniyet Müdürlüğünce uygulanan ''Çocuk Sineması Projesi'' kapsamında sinemayla tanıştı.

Abone ol Mardin Emniyet Müdürlüğünce uygulanan ''Çocuk Sineması Projesi'' ile daha önce hiç sinemaya gitme şansı bulamamış binlerce çocuk sinemayla tanıştırılıyor.

Emniyet Müdürü Serdar Meriç, yaptığı açıklamada geçen yıl başlattıkları ''Çocuk Sineması Projesi'' kapsamında daha çok kentin kenar mahallerindeki ilköğretim okullarında okuyan 4 ve 5. sınıf öğrencileri vizyondaki çocuk filmleriyle buluşturduklarını söyledi.

Geçen 7 bin öğrencinin film izleme imkanı bulduğunu ifade eden Meriç, bu yıl 25 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Öğrencileri servislerle okullarından alarak film gösterimi yapılacak salonlara getirdiklerini, film arasında meyve suyu ve yiyecek ikramında bulunduklarını anlatan Meriç, projeyle çocukların polisi daha yakından tanıma imkanı bulduklarını belirtti.

Meriç, şöyle konuştu:

''Polis korkulması gereken biri değildir. Zor durumlarda sığınılması gereken, bazen bir amca, bazen bir ağabey, bazen bir kardeştir. Öğrencilerimiz sinema günlerinde bunu daha iyi idrak ediyor. Sinema izleyen çocuklarımızın arasında 'ben de polis olmak istiyorum' diyen çok sayıda öğrenci var. Bu bizi sevindiriyor. Çocuklara verdiğimiz sinema hizmetini ilçelerde de yaygınlaştıracağız.''