BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA

Şener Tekirdağ'da umduğunu bulamadı

Tekirdağ'da halka seslenen Abdüllatif Şener Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen mitingde az katılım görüldü.

Abone ol

Türkiye Partisi Lideri Abdüllatif Şener, Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda  düzenlenen mitingde umduğunu bulamadı...

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''YSK'nın referandum için karar verdiği 12 Eylül 2010 tarihi anayasa kurallarına uygundur. YSK'nın bu kararına herkesin saygı göstermesi gerekir'' dedi.

Şener, ''12 Eylül olarak belirlenen referandum tarihini nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği bu tarihin, anayasa ve yasalardan kaynaklandığını söyledi. Anayasanın 79. maddesinin açık olduğunu ve kanunda referandumun seçim niteliğinde görüldüğünü ifade eden Şener, ''YSK'nın referandum için karar verdiği 12 Eylül 2010 tarihi anayasa kurallarına uygundur. YSK'nın bu kararına herkesin saygı göstermesi gerekir'' dedi.

Anayasa paketinde doğru maddeler olduğu gibi gereksiz ve sakıncalı maddelerin de yer aldığını ifade eden Şener, ''Ancak iktidar partisi önümüze seçenek koymamıştır. Beğendiğin maddelere evet, beğenmediğin maddelere hayır diyemezsin. İster beğen ister beğenme, ya toptan evet diyeceksin ya da toptan hayır diyeceksin. Bu ülkedeki seçmenin özgürce oy verme hakkı elinden alınmıştır. Özellikle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin atanmasıyla ilgili yapılan değişikliğin yargıyı ücra köşelere
kadar siyasallaştıracağı kanaatindeyiz''
diye konuştu.

Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen mitingde az katılım görüldü. Şener, konuşmasında iktidar partisini özelleştirme politikalarından dolayı ağır bir dille eleştirdi. Dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'deki gibi özelleştirme olmadığını iddia eden Şener, ''Ülkenin limanları ve stratejik öneme sahip diğer sektörleri dahi yabancılaştırıldı'' dedi.
Şener, mitingin ardından partisinin il başkanlığının açılışını yaptı.