BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

El bombası katliam için atıldı!

Çaldıran'da evine el bombası atılan Ömer Yıldırım, zanlıların katliam yapmak için saldırıyı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Abone ol

Van'ın Çaldıran ilçesinde iki ay önce meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olay sonrası Karasu ailesiyle aralarında husumetin başladığını anlatan Ömer Yıldırım, ailesine herhangi bir zarar gelmemesi için Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki evinin önünde her gece nöbet tuttuğunu anlattı.

Dün gece de bahçede bulunduğu sırada içerisinde 12 kişinin bulunduğu bir minibüsün evin önüne geldiğini ifade eden Yıldırım, yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Evin önünde nöbet tuttuğum sırada içerisinde 12 kişi bulunan minibüs park etti. Evin etrafını sardıklarını görünce eve girerek, ailemi farklı bölmelere saklanmaları için uyardım. El bombasının atıldığı odadaki üç kişi çıkamadı. Devletten bu olayı yapanların bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum."

İlçede iki ay önce yaşanan ve Cahit Karasu'nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgilerinin bulunmadığını, durumu Karasu ailesine anlatmalarına rağmen ikna edemediklerini ifade eden Yıldırım, "Gece saatlerinde evime saldıran kişiler katliam yapmaya gelmişti" dedi.

Bundan sonra gelişebilecek olaylara karşı devletin tedbir alması gerektiğini kaydeden Yıldırım, el bombasının patladığı odada oluşan derin çukuru da gazetecilere gösterdi.

Gece, Yıldırım ailesinin yaşadığı eve el bombası atılması sonucu 1 kişi yaşamını yitirmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında da Yıldırım ailesiyle aralarında husumet bulunan Karasu ailesinde 2 kişi gözaltına alınmıştı.