BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Şener iktidar ve muhalefete yüklendi

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener'in hedefinde sadece iktidar yoktu..

Abone ol

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdullatif Şener, Başbakan'ın muhalefete, muhalefetin hükümete ağza alınmayacak sözler söylemesinin ülkeye zarar verdiğini söyledi.

Sinop'a partisinin il binası açılışı için gelen Şener, mevcut siyasi partilerin soğuk savaş dönemi siyaset anlayışı içerisinde yer aldığını öne sürdü. Şener, ''Türkiye Partisi eski siyaset anlayışını ortadan kaldırmak için kurulmuştur. Eski siyaset anlayışı soğuk savaş dönemi siyaset anlayışıdır. Şu anda Meclis'te bulunan partilerin, Başbakan'ın, iktidar partisinin, muhalefet partilerinin, CHP'nin, MHP'nin, DTP'nin izlemiş olduğu siyaset tarzı eski siyaset tarzıdır.'' dedi.

Galataport projesine de değinen Şener, projenin bugün de önüne gelse tercihinin yine reddetmek olacağını dile getirdi. Projeyi engellemekten gurur ve onur duyduğunu ifade eden Şener, "Sayın Başbakan diyor ki 'Galataport'u engelleyenleri tarih sorgulayacaktır' diyor. Kim engelledi Galataport'u, ben engelledim. Galata bölgesini, Fatih Sultan Mehmet'in gemileri Haliç'e indirdiği bölgeyi, Cumhuriyet tarihinin en büyük imar rantı haline dönüştürüp, İsrailli bir işadamına, Offer'e verdiler. Onay için bana geldi ve reddettim. Sayın Başbakan bilsin ki Galataport'u engellediğim için onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bugün önüme gelse yine engellerim." diye konuştu. Şener, partililerle birlikte il binasının açılışını gerçekleştirdi.