BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,23
ALTIN 2.447,59
HABER /  POLİTİKA

Şener görevini devretti

Devlet Bakanlığına atanan Nazım Ekren, görevi Abdüllatif Şener'den devraldı.

Abone ol

60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına atanan Nazım Ekren, görevi Abdüllatif Şener'den devraldı.

Başbakanlık merkez binada gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Abdüllatif Şener, 2002 yılından bu yana 58. ve 59. hükümetlerde 5 yıla yakın bir süredir Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu hatırlattı. Bu görevin 60. Hükümette Nazım Ekren'e verildiğini ifade ederek, icrasına katkıda bulunduğu bakanlığın ekonomi yönetimi işini yürüttüğünü söyledi.

Ekonominin Türkiye'nin değişmez gündemlerinden biri olduğunu ve yeni dönemde de bunun böyle devam edeceğini vurgulayan Şener, ''Bu bakanlık gece gündüz mesai isteyen ve kamuoyunun gözü önünde olan önemli bir bakanlıktır'' dedi.

Nazım Ekren ile tanışıklıklarının yeni olmadığını kaydeden Şener, yeni bakana başarılar diledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına getirilen Nazım Ekren de, dün çok hızlı bir trafik yaşandığını, Bakanlar Kurulu listesi açıklandıktan sonra Bakanlar Kurulunun toplandığını ifade ederek, devir teslimin bugün gerçekleştirilmekte olduğunu söyledi.

Gerçekten de ekonominin Türkiye'nin öncelikli konusu olduğuna işaret eden, kendilerininde bugüne kadar yapılanların yakın takipçisi olacaklarını, Abdüllatif Şener'in deneyiminden ve bilgisinden yararlanacaklarını bildiren Ekren, gerektiğinde fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. Ekren, kendisinin de daha önce ekonominin başında olmasa da, partisinin ekonomik kurullarında görev aldığını hatırlattı.