BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,25
ALTIN 2.447,95
HABER /  GÜNCEL

Aşkları mezarda da bitmedi

"Biz ayrılamayız, beraber öleceğiz" dediler. Söyledikleri oldu...

Abone ol

Rize'de yıllardır, ''Biz birbirimizden ayrılamayız, birlikte öleceğiz'' diyen yaşlı çift, farklı yerlerde fakat aynı saatlerde hayatını kaybetti.

Ahmet (85) ve Zekiye Mengene (74) çiftinden Ahmet Mengene, yaklaşık 6 ay önce rahatsızlandı. O günden bu yana da tam olarak iyileşemedi.

Ailesi, Zekiye Mengene'nin ise yaklaşık 3 ay önce göğüs kanserine
yakalandığını öğrendi. Zekiye Mengene, Rize'de yapılan bazı tedavilerin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Çiftin oğulları Musa Mengene de, evde hasta yatan babasına bakıyordu. Sabah kalktığında babasının durumunun kötüleştiğini gören Mengene, babasına su içirdi.

Musa Mengene; ''Öğleden sonra saat 14.00 civarlarında babam vefat etti. Bu sırada hastanede annemin yanında bulunan kardeşim beni arayarak annemizin vefat ettiğini, gerekli hazırlıkları yapmamı istedi. Ben de ona babamızın da vefat ettiğini söyledim'' dedi.

Mengene; ''Babam hayattayken anneme her zaman 'Biz birbirimizden ayrılamayız, birlikte öleceğiz' derdi. Babamın dediği gerçekleşti. Babam ve annem hemen hemen aynı saatlerde öldü. Böylece birbirlerinden hayatta olduğu gibi ölümde de ayrılmamış oldular.''

Mengene, anne babasını geçtiğimiz gün kılınan cenaze namazlarının ardından
köylerindeki kabristanlıkta toprağa verdiklerini, mezarlarının yan yana olduğunu söyledi.