BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şener Eruygur omuzlarını gösterdi

'Ergenekon' davasının tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur, ilk defa duruşmaya katıldı

Abone ol

Ergenekon Davası'nda 3 yıldır hiçbir duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ilk kez dün duruşmaya katıldı. Eruygur, Mahkeme Başkanı Çalmuk'un, "Emekli general misiniz?" sorusuna, göğsünü ve omuzlarını işaret ederek, "Buralarımda birşey vardı ama hatırlamıyorum" diye yanıt verdi.

Şener Eruygur dün saat 14.00 sıralarında eşi Mukaddes Eruygur ile özel aracıyla duruşma salonunun önüne geldi. Aracından korumalarının ve yakınlarının yardımıyla inen Eruygur, duruşma salonuna alındı.

Eruygur'un kimlik tespiti yapıldı

Şener Eruygur ilk kez katıldığı duruşmada kimlik tespiti de yapıldı. Mahkeme başkanı Hüsnü Çalmuk Eruygur'a oturduğu adresini sordu.

Eruygur ise, "Deniz kıyısında oturuyorduk. Komşularımız da vardı ama başka bir şey hatırlamıyorum" dedi.

Bunun üzerine mahkeme Başkanı Çalmuk, Eruygur'un dosyada bulunan adresini okudu. Babasının adını hatırlayamayan Eruygur, “Eşime sorulabilir. Hatırlayamadım" dedi. Evli olduğunu, bir kızı ve bir oğlu olduğunu belirten Eruygur, ancak çocuklarının isimlerini hatırlayamadığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Çalmuk, "Emekli general misiniz?" diye sordu. Eruygur ise göğsünü ve omuzlarını işaret ederek, "Buralarımda bişey vardı ama hatırlamıyorum" dedi. Eruygur yine aylık gelirini hatırlayamadığını söyledi.

Adli Tıp: "Eruygur duruşmalara katılabilir"

Mahkemenin isteği üzerine Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı 2 Nisan 2012 tarihli raporda, Eruygur'un sağlık açısından duruşmalara katılmasında bir engel olmadığını belirtmişti.