BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sendikadan ilginç eylem

Fransa'da, Bağımsız ve Demokratik Lise Öğrencileri Sendikası ilginç bir protestoda bulundu!

Abone ol

Fransa'da, Bağımsız ve Demokratik Lise Öğrencileri Sendikası (FIDL), işçilerin ve öğrencilerin protestosuna yol açan yasanın olumsuz yanını kamuoyuna göstermek için bir genci önce işe aldı ve 25 dakika sonra gerekçesiz işine son verdi.

Dimitry Oupoh isimli 19 yaşındaki genç, yasanın yanlışlığına kamuoyunun dikkatini çekebilmek için sendikayla birlikte gönüllü olarak bu “oyunu” kabul ettiğini söyledi. Sendika temsilcisi Tristan Rouquier ise basına yaptığı açıklamada, ”Bu genci sendikaya brüt 1170 Avro aylıkla işçi olarak işe almak için 5 dakikamızı verdik ve bir resmi pul harcadık. 25 dakika sonra ise bu gencin işine hiçbir zahmete katlanmadan ve sorumluluk üstlenmeden son verdik” dedi.

Yeni iş yasası, 26 yaşın altında yeni işe başlayanların, 2 yıl deneme süresine tabi tutulmasına ve bu süre zarfında işlerine son verilebilmesine olanak tanıyor. Sendikalar ve öğrenci örgütleri, yasanın iptal edilmesini istiyor. Fransa'da işçiler ve öğrenciler, yarın ülke genelinde yasayı gösterilerle protesto edecek.