BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Otobüste polisli önlem

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, belediye otobüslerine sivil polis koyacaklarını açıkladı

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, belediye otobüslerine yönelik saldırıları önlemek için önümüzdeki günlerde otobüslere sivil polis koyacaklarını bildirdi.

Cerrah, Türk Polis Teşkilatı'nın 161. Yıldönümü kutlama programı çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret ederek, davetiye sundu. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerrah, belediye otobüslerine yönelik daha önce de saldırılar olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ile müşterek olarak önümüzdeki günlerde polis-zabıta işbirliğiyle tedbirler alacaklarını söyledi. Cerrah, alınacak önlemlere ilişkin şu bilgileri verdi: “Önümüzdeki günlerde belediye otobüslerine sivil polis koyacağız. Özellikle eylem olmasını beklediğimiz bölgelerde bu tedbir alınacak. Bu tip eylemlere kalkışanları polislerimiz yakalama yoluna giderek, adliyeye teslim edecek. Polislerimiz anında müdahale edecek şekilde güçlü olacaklar ve o bölgelere yakın şekilde motorize ekipler olacak.”Celalettin Cerrah, bugüne kadar da bu tip tedbirlerin alındığını, ancak resmi görevliyi gören eylemcilerin polislerin olmadığı bölgelerde belediye otobüslerine yönelik eylemler yaptıklarını söyledi.

EŞKALLER VAR

Bu tip eylemlerin, yapanlara hiçbir şey kazandırmayacağını ifade eden Cerrah, “Belediye otobüslerinden halk yararlanmakta. Onlara zarar vermekle, kendi ayaklarına kadar gelen hizmetten diğer vatandaşları ve kendilerini mahrum bırakıyorlar. Bu tarz eylemlere son vermeleri gerekir” dedi.İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını belirten Cerrah, Esenler'de 3 kişinin öldüğü İETT otobüsüne yönelik molotofkokteyli saldırısı düzenleyenlerle ilgili olarak da “Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre 7-8 kişilik genç bir grup. Eşkaller var. Onlarla ilgili arkadaşlar çalışmalar yapıyor. Bu kişileri de yakalayıp adliyeye çıkaracağız” dedi.