BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İranın 5 yılı daha var!

BM silah denetçileri eski başkanı Hans Blix, İran'ın, bomba üretmek için 5 yıla ihtiyacı olduğunu söyledi

Abone ol

BM silah denetçilerinin eski başkanı Hans Blix, İran'ın, nükleer bomba üretmek için 5 yıla ihtiyacının olduğunu, dolayısıyla İran'ın nükleer programından kaynaklanan sorunun barışçıl çözümü için zaman bulunduğunu söyledi.

Norveç'in Bergen kentinde düzenlenen bir enerji konferansına katılan Hans Blix “Daha zamanımız var. İran, gelecek 5 yıl içinde nükleer bomba yapamaz” derken, ABD'nin “İran'ı istila etme yoluna gideceğinden kuşku duyduğunu” da bildirdi. “Ama yine de ABD'nin İran'daki bazı hedefleri bombalayacağı ya da füze saldırısında bulunabileceğini” savunan Blix, böyle bir durumda ABD'ye karşı tepkinin çok şiddetli olacağını ve bunun terörizmi daha da körükleyeceğini kaydetti.

Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili sorunda ABD'nin daha sabırlı davranarak bu ülkeyle müzakere yoluna gittiğini hatırlatan Blix, İran sorununda da benzer bir yaklaşımda bulunulması gerektiğini, ABD ve diğer büyük devletlerin İran'a daha ılımlı yaklaşmaları gerektiğini anlattı. Blix, ABD'nin, Irak'a saldırmadan önce Irak'ın kitle imha silahlarına sahip olmadığını söylemiş ve bu konuda haklı çıkmıştı.