BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK yürekleri dağladı

İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırıda hayatını kaybeden Sinem ve Sibel Özkan toprağa verildi

Abone ol

Esenler'de dün akşam İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırıda hayatını kaybeden Sinem ve Sibel Özkan kardeşler, İstanbul'da toprağa verildi.

İki kız kardeşin Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazeleri önce Yüzyıl Mahallesi'ndeki evlerine götürüldü. Daha sonra Esenler'deki Mimar Sinan Camii'ne götürülen cenazelerin üzerine Türk Bayrakları konulduğu görülürken, Sibel Özkan'ın tabutunun üzerine gelinlik, Sinem Özkan'ın tabutuna da duvak örtüldü.

Burada kılınan cenaze namazına anne Hanife Özkan, baba Mehmet Özkan, ablaları ile yakınları ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan katıldı.
Özkan kardeşlerin anne ve babası ile bazı yakınları cenazede tabutlara sarılarak gözyaşlarını tutamadı.
Sinem ve Sibel Özkan'ın askerlik görevini yaptığı ifade edilen ağabeyi Sinan Özkan ise camiden cenazeler çıkarılırken törene geldi.
Bu arada cenaze namazının ardından bir konuşma yapan, Özkan kardeşlerin nüfusa kayıtlı oldukları Kayseri'nin Tomarza İlçesi'nin Tomarza Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, vatandaşların tahriklere kapılmaması gerektiğini söyledi.
Öte yandan cenaze töreni sırasında camide bir grup, bozkurt işareti yapıp tekbir getirdi.
Özkan kardeşlerin bazı yakınlarının isteği üzerine bozkurt işareti yapmayı bırakan grup, daha sonra Türk Bayrağı açarak cenazelerin önünde mezarlığa kadar yürüdü.
Özkan kardeşlerin cenazeleri, Esenler Kemer Mezarlığı'nda, dua ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi.