BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.438,65
HABER /  GÜNCEL

Semra Özal'dan ilginç Özal isteği

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal eşinin Topkapı'daki anma töreninde konuştu

Abone ol

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20. yıldönümünde İstanbul Topkapı'daki kabri başında anıldı.

Törende konuşan Semra Özal, ''Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Benim bütün gayem bu. Şehit olarak haklarının verilmesini istiyorum. Bu, hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevlidir, hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye erişmesi önemlidir. Bütün haklarının verilmesini istiyorum. Bütün derdim bu'' dedi.

BÜYÜK OĞLU TÖRENE KATILAMADI

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bugün 20. ölüm yıldönümü. Merhum cumhurbaşkanı ölümünün 20. yıldönümünde Topkapı'daki kabri başında anıldı.Merhum cumhurbaşkanının büyük oğlu Ahmet Özal ise anjiyo olduğu için anma törenine katılamadı.

Törende, Turgut Özal'ın birlikte çalıştığı bazı siyasilerin yanı sıra vatandaşlar da yer aldı.

turgutözal.jpg

ZAMANAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL

Semra Özal, eşinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada zamanaşımının söz konusu olmadığını savundu.

Suikast iddiasına dayanan Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmada zamanaşımına bir gün kala dün iddianame kabul edilmişti.

Tek şüpheli, Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Özal'ı zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanacak.

ENGELLİ ASANSÖRÜ İLE İNDİ

Bu arada, Semra Özal tören alanına merdivenlerin yanına monte edilen sandalye şeklindeki engelli asansörünü kullanarak indi. Özal, törenden ayrılırken de bu sistemi kullanmak istedi. Sistem arızalandığı için Semra Özal'ın oturtulduğu sandalye, yanındaki kişiler tarafından itilerek, hareket ettirildi.

Öte yandan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından da anıt mezarın çevresine, Özal'ın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Rahmetle anıyoruz" yazılı pankartlar asıldı.