BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.447,78
HABER /  DÜNYA

ROMANLAR, PROGRAMI RTÜK’E ŞİKAYET ETTİLER

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, özel bir televizyon programında yayınlanan ‘Kobra Murat Show’ isimli programı R...

Abone ol

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, özel bir televizyon programında yayınlanan ‘Kobra Murat Show’ isimli programı RTÜK’e şikayet ettiklerini bildirdi. Söz konusu programda Romanların yanlış lanse edildiğini kaydeden Şallı, “Kobra Murat isimli bu kişinin düzenlediği program Romanlar arasında rahatsızlığa sebep olmuştur” dedi.
Şallı, programda, Roman kızlarının dansöz olarak gösterildiğini ifade ederek, “Programda söylenen seviyesiz sözler var. Roman toplumunu sadece eğlence kültüründen ibaret olarak göstermek çok yanlış” dedi. Şallı, şunları söyledi:
“Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak Roman vatandaşlarımızın sosyal dışlanmasını önlemek, toplumun içinde varlığını hissettirmek, ülkemizin ayrılmaz bir parçası olduğu yönünde çalışmalar yaparken bu tür programlarla Romanları sadece müzik anlayışı içinde gösterilmek hiç hoş değil. Romanlar yıllardır hep oynuyor. Ancak sosyal sorunlarımızın çözümüne yönelik çalışmalar çok yetersizdir. Programda sanki Roman vatandaşlarımızın hiçbir sosyal sorunu yokmuş gibi izlenim oluşturulmaktadır. Kültürümüzde müzik ve eğlence vardır. Ancak onların da toplumda diğer bireylerden daha fazla sosyal sorunları ve gelecek kaygısı bulunmaktadır. Program Roman vatandaşlarımızı toplumda sadece eğlence anlayışı olarak gösterilmesi çok yanlıştır Kızlarımız dansöz değildir. Edirne’de artan rahatsızlık sonucu derneğimize yapılan sözlü ve yazılı şikâyetler nedeniyle bu programı RTÜK’e şikâyet etmiş bulunmaktayız.”
(İHA)