BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,86
HABER /  DÜNYA

ÇANAKKALE’DE DOKTORLAR EYLEMDE

Doktor Ersin Arslan’ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin birinci yıl dönümünde Çanakkale’de sağlık çalışanları bir günlük ...

Abone ol

Doktor Ersin Arslan’ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin birinci yıl dönümünde Çanakkale’de sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Yaklaşık 30 doktor hastane önünde basın açıklaması yaparken, bazı doktorlar poliklinik hizmetlerini sürdürdü.
Sabah saatlerinde Çanakkale Devlet Hastanesi çalışanı yaklaşık 30 kişi hastane bahçesinde eylem yaptı. Sağlık çalışanları, poliklinik binası önünde, Gaziantep’te bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için bir dakika saygı duruşunda bulundu. Çanakkale Tabip Odası adına açıklama yapan Dr. Naci Hasanefendi, “Dr. Ersin Arslan’ın Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ediyorlar. Son birkaç yıl içinde genç bir sağlık çalışanı sisteme isyanını kendi canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım hemşiresi Rabiha Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, hastane müdürünün kovaladığı sağlık çalışanı... Daha da ürkütücü olan şiddetin yaygınlaşmasıdır. Artan şiddet hekim-hasta ilişkisini bozmakta, sağlık hizmetinin verilmesini kesintiye uğratmaktadır. Tüm sağlık çalışanlarının gelecekle ilgili beklentilerini azaltmakta ve çalışma heveslerini yok etmektedir. Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya, kuralsız ve baskı altında çalıştırılma var. Bugün öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı anıp, Türkiye’de sağlık alanındaki şiddeti, bunun sebeplerini ve çözüm yollarınızı tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti vermeyeceğiz” diye konuştu.
Doktorların eylemi sürerken, poliklinik hizmetlerinin devam etmesi dikkati çekti. Bazı doktorlar hasta muayenelerini ara vermeden sürdürdü.
(İHA)