BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,16
HABER /  DÜNYA

Semih’i istiyorum dedim

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, “bdullah Kiğılı’dan Semih’i istedim. Semih’i istiyorum’ dedim. Semih Şentürk’ün kul...

Abone ol

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, “bdullah Kiğılı’dan Semih’i istedim. Semih’i istiyorum’ dedim. Semih Şentürk’ün kulüpten alacağı garanti parası var. Biz Başkan Kiğılı’ya ’500 bin Avro verin, transfer bitsin’ diye teklifte bulunduk" dedi.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) Antalyaspor’un her zaman yanında olduğunu belirten AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Antalyaspor’un değeri olan 3 başkanla ortak bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Şehrin bütün spor organizasyonlarına kayıtsız kalmaması gerektiğinin altını çizen Yeni, "Antalyaspor, şehrimizi profesyonel ligde temsil eden takımdır. Bu şehirdeki herkes Antalyaspor’u sosyal bir proje olarak görmelidir. 3 başkan bugün birlik ve beraberlik içinde yan yanadır. Cebinde bir Antalyaspor kombinesi olmayanlar, ‘Ben Antalya’da yaşıyorum’ dememelidir. Herkesin cebinde Antalyaspor kombinesi olmalıdır. Bunu yaparsak Antalyaspor’a şehir sahip çıkmış olur. Almak yetmez herkes bu kombine ile stattaki yerini almalıdır. Son yıllarda kaybedilen taraftar canlılığının yeniden canlanmasına start vermek için buradayız” diye konuştu.

"YENİ BİR BAŞLANGIÇ"
Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ise Antalyaspor’un kentin en büyük markalarından biri olduğunu belirterek, "Ama Antalyaspor’un marka değeri ile şehrin marka değerinin eşit olduğunu söyleyemeyiz. Takımımızın marka değerinin daha yukarıda olması gerekir. Tesisleşmenin yanında takımımıza yapacağız maddi ve manevi destek Marka değerin artmasını sağlayacaktır. Bu birlik ve beraberlik yeni bir başlangıç, yeni bir sayfanın adı olsun. Geçmiş yıllarda emeği geçen tüm yöneticilere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

"OLMAZSA OLMAZ KOMBİNE"
Antalyaspor Vakfı Başkanı Ali Yılmaz da vakıf olarak tesislerin idame edilmesi için çaba harcadıklarını belirterek,şunları kaydetti:
“Antalyaspor’un bugünkü tesisleri yeterli değil. Bazı hukuksal problemleri var. Döşemealtı tesislerini faaliyete geçiremedik. Orman ve Döşemealtı Belediyesi ile ilgili sıkıntılar çıktı. Kombine satışları başlıyor. Kulüplerin olmazsa olmazı seyirci, ikincisi maddi durumdur. Kombine satışını iyi yürüten kulüpler daha başarılı oluyorlar. Bu süreçte Sivil toplum kuruluşlarından da destek bekliyoruz"

"EN BÜYÜK SEVDAM"
Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Hasan Akıncıoğlu’nun görevi bırakmasının ardından 6 adayın arasından başkan seçildiğini hatırlattı. Başkan adayı olmadan önce herkesin fikrini almak için gayret gösterdiğini ifade eden Başkan Gencer, “En büyük sevdam gelebileceğim en iyi yerlerden birisi olan Antalyaspor’a başkan seçildim. Antalyaspor’da dernek ve kulüp başkanlığı üç ayrı isimden oluştu. Antalya’ya sevdası olan 3 ayrı kişinin farklı noktalarda başkan olması benim için en büyük mutluluklardan biriydi. Önemli olan şehirlerde birçok konuda olduğu gibi koltuğun değerini bilmek ve onun üzerine katkı koyabilmektir. Biz hiçbir zaman yıkmaya, kırmaya gelmedik. Tüm yapılanların üzerine katkı koymaya geldik. Bugün Antalyaspor markasının ve değerinin herşeyden önce geldiğini bilmemiz gerekir. Antalyaspor’un kıymetini bilmeliyiz. İspanya’nın Sevilla kentinden farkımız yok, fazlamız var. Ama onların başarıları bizden fazla. İmkansızlılar nedeniyle bugüne kadar bir takım problemler yaşandı. Artık birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

"ANTALYASPOR’UN TARAFTARI OLUN"
Antalyaspor’un 8 bin kişilik stadyumda geçen sezon 2 bin kişilik taraftar ortalamasıyla oynadığını kaydeden Başkan Gencer, “Şimdi yeni stadımız yapılıyor. 8 bin kişilik stadyumu dolduramayan 33 bin kişilik stadyumu nasıl dolduracak söylemleri ortaya çıkmaya başladı. Kişilerin veya siyasetin taraftarı değil, Antalyaspor’un sevdalısı olsun. Takımınız için burada olun. 8 bin kişilik stadyumu doldurduğumuz gibi 33 bin kişilik stadyumu nasıl doldurabiliriz bunun çalışmasını yapmalıyız” dedi.

"RESTORANLAR DA HAFTA SONU KIRMIZI BEYAZ OLACAK"
Kombine biletler konusuna da değinen Başkan Gencer, “Kombine noktasında ciddi blok rezervasyonlar var. Kalekapısı esnafının taleplerde bulunması bizim için bir şanstır. Stadyumun yapıldığı zaman hedefimiz, süper ligde ve Avrupa kupalarında mücadele eden bir takımımız olması en büyük hedefimizdir. Geçen hafta derneğimizle kampanya başlattık. Şehrin önde gelen restoranları ile görüşmelerimiz oldu. Forma satışı yaptık. Cumartesi, pazar restoranlarda garsonların Antalyaspor forması ile çalışmasını istiyoruz. Hafta sonu şehrin yaşayan her noktasında Antalyaspor forması ile çalışan kişiler olsun. Mönülerde o hafta Antalyaspor’un kimle maç yapacağı yazsın. Katedeceğimiz yol uzun. Bunu yaparsak sınıf atlarız. Tüm belediyelerin kaldırım ve yan taşları kırmızı beyaz yapmasını istiyoruz. İlla ki bayrak asmak değil. Alt yapı ile de inanmak gerekir. Kulüp yöneticilerine hediye alırken veya gönderirken kulüp store’lardan alışveriş yapmalarını istedim.Kurumlara sesleniyorum. Her konuda Antalyaspor’un markalı ürünlerini kullanmalarını istiyoruz” dedi.

"SAMET AYBABA TRANSFERİ"
Başkanlık döneminde geçen bir aylık süre zarfında söylediklerinin havada kalmadığına vurgu yapan Başkan Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Zaman zaman değişik şeyler yazıldı. Transferlerimizi gerçekleştirdik. Eleştirilere açığız. ‘Hoca sözleşme imzaladı, hoca Beşiktaş’tan tazminat alacak’ şeklinde söylemler oldu. Hoca sözleşmeyi imzaladı ama imzalamayan bendim. Farklı bir pazarlık konusu oldu. Samet Aybaba, Antalyaspor’u çalıştırmaya başlamasaydı, Beşiktaş’tan 1 milyon 550 bin garanti parası vardı. Beşiktaş ile pazarlığa oturan bendim. Beşiktaş yöneticilerine, ‘1 milyon 550 lira zaten vereceksiniz. Antalyaspor’a 500 bin lira verin. Biz Samet hocayla sözleşme imzalayalım, peşinatını ödeyelim’ diye. Bunları saklamaya gerek yok, hepsini gerçekleştirdik. Hocanın peşinatını biz Beşiktaş Kulübü’nden aldık. Hoca Beşiktaş’la pazarlık yapmadı. Antalyaspor kulübü yaptı” açıklamasını yaptı.

"BAROS, OYNARSA KAZANACAK"
Çek yıldız Milan Baros transferi ile ilgili, ‘Yok sakat, yok öyle, yok böyle’ gibi bir takım şeylerin söylendiğini aktaran Başkan Gencer, “Milan Baros, dünya tarihine geçecek bir sözleşmedir. Baros ile yüzde yüz maç başına anlaştık. Oynarsa para kazanacak, oynarsa Antalyaspor kazanacak.Her şey karşılıklı. Garanti parayı kabul etmedi. Birde maç başına sözleşmede teklif ettik. Maç başınanın daha yüksek ücreti vardı. Kendine güveniyor ki maç başına anlaşmayı kabul etti” dedi.

"SERKAN BALCI 1.2 MİLYON AVROYA GELDİ"
Diğer transferlere de değinen Başkan Gencer, “Serkan Balcı, bir önceki yönetimle Trabzonspor’a 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Biz 1.2 milyon liraya Antalyaspor’a getirdik. Antalyaspor’un odalarında ‘Menajerler dolaşıyor’ söylemlerini kabul etmiyoruz. Mersin İdmanyurdu kalecisi bir önceki yönetimin anlaşmasıyla Fornezzi, sıfır bedelle geldi. Ömer Arslan ise Beşiktaş’ta Samet hocanın A takım aldığı bir oyuncuydu. Stoper olarak. Beşiktaş’tan kiralık dahi alsak büyük bedeller ödemiyoruz. Maaş karşılığı bize geldi” şeklinde konuştu.

"SEMİH ŞENTÜRK’TE KAYSERİLİ PAZARLIĞI"
Başkan Gencer, Fenerbahçeli Semih Şentürk’ün transferi ile ilgili son gelişmeleri ise şöyle aktardı:
“Semih Şentürk, transferi noktasında yaşatabilirsek Antalyaspor’a bir ilk yaşatmanın peşindeyiz. Abdullah Kiğılı’dan Semih’i istedim. Semih’i istiyorum’ dedim. Kığılı, ‘Gültekin Başkan vereyim’ dedi. Kığılı Başkan senden 500 bin Avro da para istediğimi belirttim. Semih, zaten kadro dışı kalmış 1 milyon 520 bin Avro garanti parası var. Bu parayı Semih’e vereceğinize. Antalyaspor’a 500 bin Avro verin, 1 milyon Avro para kazanın diye Fenerbahçe’ye teklifte bulundum. Teklifimizi ilettik ve geri çekildik. Semih’le de görüştük. Teklifimiz hala geçerli. Onun dışında Antalyaspor’un teklifi sadece maç başınadır.”
Başkan Gencer, Ömer Şişmanoğlu’nun Beşiktaş’a bir milyon 650 bin Avro’ya transfer olduğunu belirtti.

"TRANSFERDE GÜNEY AFRİKALI, MAY MAHLANGU"
Antalyaspor’a zarar verici hiçbir çalışmanın altına imza atmayacaklarını işaret eden Başkan Gencer, “2023 Antalyaspor’unun temellerini atmak istiyoruz. Sadece bir stoper en azından bir orta saha için girişimimiz var. Gğüney Afrikalı 28 yaşındaki orta saha oyuncusu May Mahlangu ile görüşüyoruz” dedi.

TOPLU İMZA OLACAK
Başkan Gencer, 3 büyük Çin, Rusya ve Abudabili firmalar ile sponsorluk görüşmelerinin başladığını kaydederken, yapımına devam edilen stadyumun Antalyaspor’a ait olması için gerekli girişimlere başladıklarını hatırlattı. Transferlerinin hepsinin kırmızı beyazlı sözleşmeye imza attığını vurgulayan Başkan Gencer, Ramazan sonrası toplu bir imza töreni düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından AGC Başkanı Yeni, diğer başkanlara cemiyet bayrağını hediye etti.
(İHA)