BIST 9.783
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,27
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu, Aliyev ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasında düzenli olarak gerçekleştirilen üst düzey ziyaretler çerçevesinde Cumhurba...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasında düzenli olarak gerçekleştirilen üst düzey ziyaretler çerçevesinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldi.
Başkent Bakü’de Cumhurbaşkanlığı ofisinde gerçekleşen ikili görüşme oldukça samimi bir atmosferde geçti. Bakan Davutoğlu daha sonra Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da katıldı. Görüşmenin ardından iki bakan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"YİNE BEKLİYORUZ"
Memmedyarov, ”Azerbaycan’la Türkiye yetkilileri arasında düzenli temaslar devam ediyor. Geçtiğimiz ay Sayın Davutoğlu Bakü’ye gelmişti, bugün de ülkemizde ziyarette bulunuyor. Önümüzdeki ay Azerbaycan’da Türkçe konuşan ülkelerin zirvesi yapılacak ve biz yine Ahmet Davutoğlu’nu Bakü’ye bekliyoruz” dedi.
Görüşme hakkında bilgi veren Memmedyarov, ”Görüşmede Dağlık Karabağ sorunu ele alındı. Aynı zamanda Bakü-Tiflis-Kars projesi tartışıldı. Bu proje koalisyon güçlerinin Afganistan’dan ayrılırken kullanması öngörülen güzergahlardan biridir. Aynı zamanda biz enerji alanında yoğun işbirliği yapması gerekliliğini vurguladık” diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutğolu ise Kasım’da Azerbaycan-Türkiye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısı yapılacağını belirterek, ”Bakü ve Ankara Avrasya bölgesinde lider rolü oynayan başkentler. Ümit ediyoruz ki, Kafkasya’da yakın gelecekte barış sağlanır. Bunun için temel şart Dağlık Karabağ işgalinin sona ermesidir. Uluslararası arenada da iki ülke birbirini destekliyor” dedi.
(İHA)