BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.422,92
HABER /  DÜNYA

İHH’dan ’Suriye’ için tarihi çağrı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye için yeni bir yardım kampanyası başlatacak. Suriye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren İHH Başkanı Yıld...

Abone ol

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye için yeni bir yardım kampanyası başlatacak. Suriye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren İHH Başkanı Yıldırım, “Ya gelin Suriye’ye yardım edin, ya da kapılarınıza kilit vurun” dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de yaşanan açlık ve yoksulluğa dikkat çekmek bir basın açıklaması yaptı. Eyüp’te bulunan Bahariye Mevlevihanesi’nde düzenlenen basın toplantısına İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve çok sayıda yardım kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler katıldı.

’’YA GELİN SURİYE’NİN İÇERİSİNDE YARDIM EDİN YA DA KAPINIZA KİLİT VURUN’’
Yardım kuruluşlarına seslenen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İHH’nın bütün gücünü şuanda Suriye’deki mültecilere ve benzeri konulara veriyoruz. Fakat yeterli değiliz ve yeni bir kampanya için çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki 350 bin yetimin hepsine bakmak zorundayız. Şuanda yetim köyleri yapıyoruz. İnşallah bombalanmaz. Çünkü daha önceki kamplarımızı, sivil insanlarımızın olduğu kamplar bombalandı. Öyle gaddar bir zihniyetle karşı karşıyayız. 4,5 buçuk milyon muhacir var dedik. Şuanda 6 milyonu aşıyor. 10 milyon açlık sınırında olan insan var. Herkesi, bütün siyasi partileri birazcık insanlığınız varsa sizi mağdur ve mazlum olan halka yardım etmeye çağırıyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşlarını bütün halkımızı imdat aç kaldık yalnız kaldık diyen Suriye halkının yanında olmaya çağırıyoruz. Bütün yardım kuruluşlarına ya gelin Suriye’nin içerisinde yardım edin ya da kapınıza kilit vurun. Dünyaya samimi olun çağırısı yapıyoruz. İnsanlara samimi olun çağrısı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

’’BEDELİNİ AĞIR BİR ŞEKİLDE ÖDÜYORUZ’’
Suriye’deki iç savaşta oğlunu kaybeden Shaza Barkat, “Sadece özgür bir şekilde başbakanımızı seçmek için ve başkanlığı babadan oğla geçmesini istemediğimiz için bunun bedelini ağır bir şekilde ödüyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan minik kız Muntaha Shahirli ise kameralar karşısında konuşmakta güçlük çekti. Minik kızın kameralar karşısında duygulandığı ve ağladığı görüldü. Bir süre sonra kendisini toparlayan Muntaha Shahirli, “Türkiye’ye geldiğimde ilk zamanlarda okul yoktu. Okul kurulduktan sonra çok mutlu oldum. Okulsuz kalmak kötü şeydi. Suriye’deki okulumu ve evimi çok özlüyorum. Türkiye’ye bize yapmış olduğu yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

’’ESAD’LA İŞ TUTAN TÜRKİYE’DEKİLERE SESLENİYORUM...’’
Türkiye’de Esad rejimini savunanlara seslenen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım , “Esad’la iş tutan Türkiye’dekilere de sesleniyorum. Vicdanınız olsun, gidin şu Esad’a deyin ki biz seni Türkiye’de savunuyoruz bütün bu katliamlara rağmen. Hakimiyetiniz altındaki yerlere izin versin yardımlar gelsin. Biz sizinle de çalışmaya hazırız. Bazı gazetelere ve siyasi oluşumlara söylüyorum. Gelin oradakilere de yardım götürelim. Şimdi yeni bir izin belgesi çıkartıyorlar. Bir takım şartları var orada anlaşamıyoruz ama Suriye’de bütün bölgelere yardım dağıtma yetkisi olan tek kuruluş olacağız inşallah” diye konuştu.
(İHA)