BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  DÜNYA

Sosyal medya hayatını kararttı

Sosyal medyada Eskişehir’deki Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın katili olarak fotoğraf ve bilgileri paylaşılan ...

Abone ol

Sosyal medyada Eskişehir’deki Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın katili olarak fotoğraf ve bilgileri paylaşılan Şaban Yavuz, duruma isyan etti. Bahçelievler’de oto kiralama işi yapan Yavuz, ölüm tehditleri aldığını, hayatının adeta kabusa döndüğünü anlattı.
Bahçelievler’de yaşayan Şaban Yavuz’un hayatı, kişisel bilgi ve fotoğrafını sosyal medyada “katil” damgasıyla yayınlanmasıyla karardı. İnternet paylaşım sitelerinde “Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Kormaz’ın katili” olarak lanse edilen ve kimlik bilgileri verilen Yavuz, şaşkına döndü. Olay sonrası ölüm tehditleri almaya başlayan Yavuz, başından geçenleri İHA’ya anlattı.
Pazartesi akşamı çalan telefonuyla hayatının altüst olduğunu söyleyen Yavuz, “Bir bayan aradı. ‘Eskişehir’de eli sopalar içinde sen varmışsın’ dedi. Argo konuştu. Ben kızdım telefon kapandı. Sonra başka biri aradı ‘Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren sen misin’ diye sordu. Ben ‘o kim. Alakası yok’ dedim. Yine ölüm tehditleri geldi. Ondan sonra telefonlarım hiç susmadı” dedi.
Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduğunu ve söz konusu paylaşımın internet sitesinde kaldırılması istediğini söyleyen Yavuz, kendisiyle yeteri kadar ilgilenilmediğini iddia etti.
Yavuz, kendisi ile ilgili ilk mesajın Facebook’ta ‘Yasadışı Genç’ etiketinden atıldığını ve daha sonra bu kişi ile mesajlaşarak etiketi siteden kaldırttığını kaydetti.
Kendisini MİT çalışanı Şahin olarak tanıtan bir kişiden de telefon aldığını anlatan Yavuz, şunları söyledi:
“Bu kişi bana, ‘Bu yalan haber bunu biliyoruz ama kendinize dikkat edin.10-15 gün bulunduğunuz yeri terk edin’ dedi. Ailemi baldızımın yanına gönderdim kendim de dükkanda durmuyorum. Aile hayatımız kabusa döndü. Mesajlar ilk gün akşam 17.00’de başladı ertesi gün sabah 07.30’a kadar uyuyamadım. Bizim milletimiz yalan haberin peşine düşüyorlar. Beni arayanlar soruyorlar ‘vicdanın rahat mı’ diye. Benim vicdanım rahat çünkü ben öyle bir şey yapmadım. Eskişehir’e de gitmedim. Şimdi beni o suçlayanların vicdanı rahat mı ben de onlara soruyorum”
(İHA)