BIST 10.047
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,03
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de PKK mayını imha edildi

Şemdinli'de yapılan yol kontrolleri sırasında mayın bulundu. PKK'lıların yola döşediği mayın, patlatılarak imha edildi.

Abone ol

Askeri operasyonların devam ettiği bölgede, yapılan yol kontrolleri de titizlikle sürdürülüyor.

Akşam saatlerinde askerlerin yol kenarında yaptıkları mayın arama, tarama çalışmaları sırasında Şemdinli-Yüksekova Karayolu'nun 20'inci kilometresinde yol kenarına yerleştirilmiş mayın bulundu. Mayın alınan güvenlik önlemlerinin ardından patlatılarak imha edildi. Bölgede mayını döşeyenlere yönelik operasyon başlatıldı.

HAKKARİ-ÇUKURCA KARAYOLUNDA İNCELEMELER SÜRÜYOR

Hakkari-Çukurca Karayolunda geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen ve 8 asker ile 1 köy korucusunun şehit düştüğü , 11 askerin yaralandığı bölgede öğle saatlerinde yeni inceleme başlatıldı. Çalışmalar nedeniyle Hakkari-Çukurca Karayolu trafiğe kapatıldı.

Hakkari-Çukurca Karayolunun 12'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi civarında geçtiğimiz çarşamba günü meydana gelen 4 ayrı patlamada, 1'i köy korucusu 8 askerin şehit olurken, 11 asker de yaralanmıştı. Operasyonlar ve incelemeler nedeniyle Perşembe gününe kadar kapatılan Hakkari-Çukurca Karayolu, bugün yapılan ikinci inceleme için bir kez daha trafiğe kapatıldı.

Saat 14.00 sıralarında kapatılan karayolu, incelemelerin tamamlanmasının ardından saat 21.00'de yeniden trafiğe açıldı. Karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle yüzlerce araç Depin noktasında bekletildi.