BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK terör örgütünün adı 'BTÖ' oldu

İçişleri Bakanlığı, ilk kez PKK için bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ifadesi kullandı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, ilk kez PKK için bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ifadesi kullandı.

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava ve topçu operasyonlarında bölücü terör örgütüne ağır zayiatlar verdirildiğini açıklayan Bakanlık açıklamasında, "Kandil, Hakurk, Zap, Avaşin, Sideka ve Metina'daki bölücü terör örgütü kamplarına yapılan yoğun hava ve topçu atışları sonucunda, BTÖ kamplarına ağır zayiat verdirilmiştir. Türk jetlerince söz konusu kamplara ağır bombardıman gerçekleştirilmiş, ayrıca sınırdaki kamplara yoğun topçu atışı yapılmıştır" denildi.

Daha önceleri 'PKK-Kongre-Gel', 'terör örgütü PKK' gibi ifadelerin kullanıldığı terör örgütü için açıklamanın tamamında BTÖ ifadesi yer aldı. Teröristler için ise BTÖ mensubu ifadesi kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve ilk olma özelliği taşıyan basın açıklamasının detaylarında da 18 Ağustos 2011 günü Tunceli'de BTÖ mensuplarıyla jandarma timleri arasında çıkan çatışmada güvenlik kuvvetlerinin herhangi bir zayiat vermediği kaydedildi. Olay yerinde 19 Ağustos günü yapılan aramada 1 kadın BTÖ mensubunun ölü olarak ele geçirildiği vurgulandı.

18 Ağustos 2011 gecesi, Siirt İli Eruh ilçesi Bilgili üs bölgesine, bir grup BTÖ mensubunca uzun namlulu silah ve roket mermileri ile yapılan saldırı sonucunda, 1 astsubay ve 1 erin şehit olduğu 3 askerin yaralandığı belirtilerek, saldırı sonrası başlatılan operasyon sonucunda 19 Ağustos günü 1 bayan BTÖ mensubunun silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

18 Ağustos gecesi Siirt ili Pervari ilçe merkezinde konuşlu İlçe Emniyet Amirliği ve bitişiğindeki Pervari Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na, BTÖ mensuplarının roket ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda, 3 sivil vatandaşın yaralandığı vurgulandı. Olay sonrasında yapılan operasyonda, 19 Ağustos günü 2 teröristin silahlarıyla ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca bölücü terör örgütü kamplarından ayrılıp kaçan 1 bölücü örgüt mensubunun da Şırnak'ın Silopi ilçesinde jandarmaya teslim olduğu ifade edildi.