BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.441,02
HABER /  GÜNCEL

Nihat Doğan'ı ağlatan acı manzara

O da Başbakanlık heyetiyle Somali'ye gidenlerin arasındaydı.. Gördükleri karşısında şoke oldu...

Abone ol

İNTERNETHABER / Açlıktan insanların hayatını kaybettiği Somali'ye giden Başbakanlık heyetinin içinde yer alan ünlü türkücü Nihat Doğan, şahit olduğu acıyı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Somali'den dönüşünde ATV'nin Somali için başlattığı yardım kampanyasının canlı yayınına katılan Nihat Doğan, orada yaşadıklarını anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterdiği duyarlılıktan dolayı binlerce kez teşekkür eden ünlü türkücü, program sunucusu Müge Anlı'nın 'Orada unutamayağın bir an var mı?' sorusunu ağlayarak yanıtladı.

Yaşananlar karşısında doktorların bile aciz durumda kaldığını ifade eden Doğan, "Çocuklar öyle bir duruma gelmiş ki, bedenleri yemek bile kabul etmiyor. En az 10 ay tedavi görmeliler ki kendilerine gelebilsinler, sağlıklarına kavuşabilsinler" dedi.

Ardından da hem kendisini hem de heyetteki herkesi gözyaşlarına boğan acı anı şu sözlrle anlattı;

"4-5 tane çocuğu yere sermişler ve ölüm anını bekliyorlar. Önümde duran bir çocuğun resmen gözleri kaydı. Doktora baktım ve 'Sayın doktorum bu çocuk ölüyor' dediğimde 'Evet kaybediyoruz' dedi. O an şoka girdim. Tek yardım mecrası olarak Başbakan Erdoğan'ı gördüm, 'Bebek ölüyor Allah rızası için bir şey yapamaz mıyız?' dedim ve o anda baktım bebeğin annesi ağlamaya başladı. Ardından Emine Erdoğan ağladı. Dışişleri Bakanımız bir yandan, biz bir yandan ağlıyoruz. Ve inanır mısınız? Doktor da ağlıyordu. Ben hayatımda ilk defa çaresizlikten ağlayan bir doktor gördüm. Sayın Başbakan gördükleri karşısında ani bir kararla tüm ekibini devreye soktu ama çocuğu kaybettik"...

İşte bu sözlerin ardından tüm sözleri boğazına düğümlenen Nihat Doğan, hıçkırıklara boğuldu.