BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,37
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de 8 PKK'lı öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 8 PKK'lı öldürüldü.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonlarda, aralarında Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'yı 28 Temmuz'da ilçe merkezinde şehit eden kişinin de bulunduğu 8 PKK'lı öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, ilçe girişindeki Altınsu köyü bölgesinde 6 gün önce yol kapatma ve hendek açma eylemi başlatan PKK'lı grup için başlatılan operasyonlar sürüyor.

Şemdinli-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için söz konusu bölgeye operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, Altınsu köyünde, inşaatlarda ve ormanlık alanlarda mevzilenen PKK'lılarla zaman zaman sıcak temas sağlıyor.

Sessizliğin hakim olduğu ve birçok iş yerinin kapalı olduğu ilçe merkezinde, yaşanan çatışmalar nedeniyle vatandaşlar büyük tedirginlik yaşarken, güvenlik güçleri de operasyon yaptığı bölgelerde halkın can güvenliğini sağlamak için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şimdiye kadar 8 terörist öldürüldü.

ÖLDÜRÜLEN PKK'LI BANKAMATİKTE PARA ÇEKEN UZMAN ÇAVUŞU ŞEHİT ETMİŞTİ

Ölü ele geçirilen PKK'lılardan birinin, 28 Temmuz'da ilçe merkezindeki bankamatikten para çektiği sırada uğradığı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'yı şehit eden "Baz" kod adlı Azad Çiftçi olduğu öğrenildi.

ziya-sarpkaya.jpg

Şemdinli ilçesinde bir bankanın önünde silahla başından vurulan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya hastaneye böyle taşınmıştı

TELEFONDA KONUŞURKEN VURULMUŞTU

Acılı baba Salim Sarpkaya, “Oğlumla telefonla görüşürken birisi oğluma bir şey sordu. O ara tek bir silah sesi duydum ve bağlantı kesildi. Ondan sonra yaralandığı haberi aldım” diye konuşmuştu.

DIŞARI ÇIKMA

Fatma Tepe, erkek arkadaşı Ziya Sarpkaya'ya şehit olduğu gün yine dışarı çıkmaması konusunda ısrarcı olduğu ortaya çıkmıştı. Fatma Tepe'nin Sarpkaya'ya “Lütfen dışarıya çıkma. Ne istersen biz buradan kargoyla gönderelim” diye konuştuğu belirtilmişti.

ziya.jpg

Şehit Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya