BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.389,83
HABER /  MEDYA

Nevşin Mengü'den HDP savunması!

Şehit haberleri sonrası HDP'ye yönelik eleştirilere Nevşin Mengü karşı çıktı. Mengü son yılların moda tabiriyle HDP'nin kriminalize edilmemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol
CNN Türk spikeri Nevşin Mengü, Türkiye'ye sarsan 8 şehit haberinin ardından Periscope'tan canlı yayın yaptı, HDP'nin bu saldırılar karşısında kriminalize edilmemesi çağrısında bulundu.
 
Nevşin Mengü, Siirt - Şirvan Jandarma Karakolu'nda görevli olan askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılan bombanın tesiriyle 8 askerin şehit edilmesi sonrası HDP'ye yönelik eleştirilere sosyal medyadan tepki gösterdi.

Son günlerin moda videolu paylaşım aracı olan Periscope'tan canlı yayın yapan Mengü, terör saldırılarını kınadığını; ancak legal bir parti olan HDP'nin bu noktada hedef gösterilmesinin, suçlanmasının doğru olmadığını iddia etti. Mengü terörün kınanması gerektiğini söyleyerek "Evet terörü kınayalım, saldırıları kınayalım. Ancak legal bir partiyi kriminalize etmek doğru mu bunu da soralım." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Bu arada Mengü'nün HDP açıklamalarına bazı takipçileri tepki gösterdi. İşte otepkilerden bazıları;

258.20150819215620.jpg
 




MENGÜ'DEN YANIT GELDİ

Sosyal medyadan kendisine yönelik hakaretlere Nevşin Mengü, yine sosyal medyadan cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Reuters'e verdiği, "HDP'nin yer aldığı bir seçim hükümetinde ulusal güvenlik endişemiz olmaz" sözlerini takipçileri ile paylaşan Mengü, "Hdp'yi kriminalize etmek çözüm değil dediğim için bana küfreden troller, aynı Performansı Kurtulmuş'a da gösterin" yazdı.

ekran-resmi-2015-08-20-10.40.05.png