BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,37
HABER /  MEDYA

'Türkçeyi Unutturmamak En Önemli Görevimiz!'

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici Frankfurt'ta kültürün sanatın izlerini yakından takip ediyor, Türkçeyi, Türkiye'yi unutturmamak için girişimlerde bulunuyor.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - ÖZEL RÖPORTAJ
SAYIM ÇINAR sayimc@superonline.com

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ile Sayım Çınar tempolu, detaylı ve eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirdi. Ekinci Frankfurt'ta kültürün sanatın izlerini yakından takip ediyor, Türkçeyi, Türkiye'yi unutturmamak için girişimlerde bulunuyor. Uzaklardaki yakınlardan bu sese kulak verelim.

Genç bir konsolossunuz. Türkiye adına sevindirici böyle genç isimlerin bizleri temsil ediyor olması. Daha önce Viyana, şimdi de Frankfurt'ta beraberiz. Frankfurt'taki Türkleri konuşalım.

50 – 60 yıldır burada Türkler. Dördüncü nesil yetişmekte. Çeşitli alanlarda istekleri beklentileri var. Her neslin birbirinden farkı ihtiyaçları var, vatandaşlık bağıyla ülkemize bağlı oldukları için devletimizden beklentilerini gerçekleştiriyoruz. Mali anlamda sıkıntıda olanlar var, desteklemeye çalışıyoruz onları. Vatandaşlığını değiştirenler de kültürel sosyal olarak bağlarını devam ettiriyorlar bizlerle. Konsolosluk işlerinden, eğitime, kültüre çok kapsamlı işlerimiz.