BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,07
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Selzedelere icra şoku

Batman'da 2006 yılında yaşanan sel felaketi sonrası evlerinden olan insanlara bir darbe de TOKİ'den geldi.

Abone ol

Batman'da 2006 yılında meydana gelen sel felaketi sonrasında TOKİ tarafından selzede vatandaşlar için Kuyubaşı köyü mevkiinde konutlar yaptırıldı.

Konuta yerleşen ve biriken taksitleri ödeyemeyen 6 çocuk babası, MS hastası felçli Muzaffer Yıldırım'a icra kağıdı geldi. Şu ana kadar 30 bin lira ödeyen ancak tedavisi için geri kalan taksitleri ödeyemeyen ve icralık olan Yıldırım ailesi yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Biriken taksitleri hafta sonuna kadar ödeyemezse mahkeme kararı ile evden çıkarılacağını belirten Muzaffer Yıldırım, "2006 yılında kirada olduğum ev sel sularından zarar gördü. Valilik tarafından yardımlar aldığını ve son olarak TOKİ'den ev vereceklerini söylediler. Ancak evin bedava verileceğini düşündüm. Parayla olduğunu bilseydim ödeyemeyeceğimi bildiğim için kabul etmezdim" dedi.

6 çocuğunu okutan Muzaffer Yıldırım, 700 lira bakıcı parası, iki ayda bir 300 lira çocuk yardımı parası ve üç ayda bir özürlü maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Aylık 550 lira taksit ödemek zorundayım. Şimdiye kadar 30 bin lira ödedim banka dekontları bende olmasına rağmen bankada ödediğim gözükmüyor. Şimdiye kadar faiz ödüyordum. Hastalığım ve geçim derdinden dolayı 16 taksiti ödeyemedim. 9 bin 600 lira faiziyle beraber birikmiş nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Bankadan icra yazısı geldi. Hafta sonuna kadar ödeyemezsem mahkeme kararı ile bizi evden çıkaracaklar. Bu hasta halimle çocuklarımla sokakta ne yapacağım, nereye sığınacağım bilmiyorum. Bu ev omzuma yüklenmiş büyük bir yük oldu. Yetkililerden hayırseverlerden yardım bekliyorum' diye konuştu.