BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.393,80
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan siyaset kurumuna çözüm eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepimizin ortak arzusu bu ülkede terör bitsin, bu ülkede silahlar sussun, b...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepimizin ortak arzusu bu ülkede terör bitsin, bu ülkede silahlar sussun, bu ülkede barış içinde huzur içinde yaşayalım.35 yıldır bu iş silah ile çözülmüyor çözülmemesinin nedeni ise siyaset kurumunun üzerine düşen görevi yapmamasıdır” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Wow Otel’de Türkiye’nin birçok ilinden gelen muhtarlarla akşam yemeğinde buluştu. Yemekte muhtarlara hitaben konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konular ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Çözüm süreci ile ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir süreç konusu yaşıyoruz. Kimisi barış süreci diyor kimsi çözüm süreci diyor. Adına ne derlerse desinler. Bu ülkede yaşayan 76 milyon yurttaşın ortak arzusu bu ülkede yaşayan hiç kimsenin çocuğunun saçının teline zarar gelmesin. Hepimizin ortak arzusu bu ülkede terör bitsin, bu ülkede silahlar sussun, bu ülkede barış içinde huzur içinde yaşayalım.35 yıldır bu iş silah ile çözülmüyor çözülmemesinin nedeni ise siyaset kurumunun üzerine düşen görevi yapmamasıdır” diye konuştu. Türkiye’nin Suriye konusunda iyi bir politika sergilemediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Suriye konusunda iyi bir politika sergilemiyoruz. Suriye’de ne işimiz var. Suriye’de yaşayanların akrabaları Türkiye’de Türkiye’de yaşayanların akrabaları da Suriye’de. Biz neden dışarıdan terör örgütlerini getirip ellerine silah verip Türkiye’de eğitip Suriye’ye gönderip git kardeşim öldür diyoruz. Bir yerde yangın varsa yangının üzerine benzin ile gidilmez yangının üzerine su ile gidilir söndürmek için. Biz benzin ile gidiyoruz yangını daha da parlatıyoruz sonunda fatura bizim vatandaşımıza çıkıyor. Bu konudaki kaygılarımızı da dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.
Seçim barajı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Vatandaş hangi partiye oy veriyorsa gelsin meclise otursun görevini yapsın. Bunu CHP istiyor. Kim reddediyor? İktidar partisi, sizlerin vicdanına havale ediyorum. Çünkü siz bulunduğunuz mahallenin köyün kanaat önderisiniz” ifadelerini kullandı.
Güzel bir Türkiye içini herkesin çaba harcaması gerektiniği belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Bu topraklarda insan sevgisi var. Mevlana bu topraklardan değil mi? Hacı Bektaş-i Veli bu topraklardan değil mi? Peki biz neyin kavgasını yapıyoruz. Huzura ve barışa ihtiyaç var bu topraklarda, onun yolu da Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi” yurtta barış dünyada barış” barış kadar güzel bir şey var mı. Güzel bir Türkiye için hepimiz çaba harcamalıyız. Her zaman bir koşudur hayat bir mücadeledir hayat o koşuda ve mücadelede yorulmadan devam edeceğiz.”
(İHA)