BIST 10.000
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.433,30
HABER /  GÜNCEL

Selvi'den cemaat ile ilgili bomba soru

Selvi'den bomba soru: Cemaat hükümeti devirme ihalesini ne karşılığında aldı?

Abone ol

Yeni Şafak si yazarı Abdülkadir Selvi cemaatin hükümeti devirmeye çalıştığını Gülen'in ve Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın konuşmalarından örnekler vererek iddia etti.

Selvi devirme operasyonunun bizzat Gülen tarafından verildiğini söyledi ve yazısının sonunda bomba bir soru sordu.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı da konuşsun, Fethullah Gülen Hocaefendi de... Konuşsunlar ki, 'Paralel Yapı' daha iyi anlaşılsın.

Bu işin dershaneler kavgası olmadığı, yolsuzluk ve rüşvetle ilgilisinin bulunmadığı ortaya çıksın.Bal gibi bir Erdoğan'ı devirme operasyonu olduğu anlaşılsın.

Fethullah Gülen Hocaefendi şimdiye kadar konuştu, ne dedi? Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı, bürokrasideki kıyım dursun dedi. Mustafa Koç'a mesaj gönderdi, vergi idaresinde etkili olduklarını söyledi. BDDK'daki bürokratlarına cemaatin bankasıyla ilgili tedbir almaları talimatını gönderdi. Uganda'daki rafineri işinin Koç Holding'e verilmesini istedi.Siyasete mesaj gönderip AK Parti'deki milletvekillerinin İdris Bal gibi davranması talimatını verdi.17 Aralık operasyonunu savundu.

Peki Fethullah Gülen Hocaefendi bu konuşmalarında İslam'ın hangi meselesini izah etti, İman ve Kur'an Hizmeti adına hangi dersi verdi?Suriye'de açlıktan ölen Müslümanlar için tek bir kelime etti mi? Mısır'da demir kafesler içinde yargılanan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için bir çift söz etti mi? Sabah namazını kılarken Sisi'nin adamları tarafından silahla taranan Müslüman Kardeşler mensupları için bir taziye mesajı yayınladı mı? Bangladeş'te idam edilen Abdülkadir Molla için bir şey söyledi mi?

Söylemedi.

 17 ARALIK TURNUSOL KAĞIDI

17 Aralık Gülen hareketi açısından bir turnusol kağıdı oldu.

Ayrıca Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da oturan, İman ve Kur'an hizmetleriyle meşgul bir cemaat lideri değil, AK Parti hükümetini düşürmek için düğmeye basan kişi olduğu anlaşıldı.

NEYE KARŞILIK? 

Sadece Hocaefendi'nin diğer milletvekillerinin de İdris Bal gibi hareket etmelerini istemesi dahi bu operasyonun hedefinin Erdoğan'ı devirmek olduğunu ortaya koymaya yetiyor.

Her şey bir bir ortaya çıkıyor da benim asıl merak ettiğim şu; Gülen hareketi AK Parti hükümetini düşürme, Erdoğan'ı devirme ihalesini neye karşılık olarak aldı?